Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
12.07.2019 10:10

Mesto získalo NFP na cyklotrasy vo výške takmer 500-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: www.sk-cz.eu


Mesto Holíč uzavrelo zmluvu s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, podľa ktorej získa zo zdrojov Európskej únie a zo štátneho rozpočtu 494 931 eur na budovanie cyklotrás. Financie mesto získalo v rámci programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika.


Informoval o tom Centrálny register zmlúv.       

Predmetom projektu je vybudovanie moderných cyklotrás spadajúcich do prihraničnej oblasti Hodonína a Holíča. Dané územie disponuje množstvom prírodných a kultúrnych zaujímavostí ako prístavisko Hodonín, ktoré je využívané pre Baťov kanál, zámok v Holíči či kostol Sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch v priamej nadväznosti na lávku cez rieku Moravu.       

Cyklotrasy budú slúžiť návštevníkom z oboch strán hranice. Dopravná dostupnosť je zaistená pomocou existujúcich komunikácií, významnou je tiež možnosť dopravy s bicyklom prostredníctvom vlakovej dopravy. Súčasťou projektu je propagácia, ktorá si kladie za cieľ zvýšiť povedomie o tunajšom jedinečnom prírodnom a kultúrnom dedičstve a možnostiach cestovného ruchu v prihraničnej oblasti.       

Cezhraničným partnerom Holíča je združenie Obce pre Baťov kanál, ktoré na moravskej strane vybuduje časť cyklotrasy. Celková dĺžka novovybudovaných, zmodernizovaných cyklistických ciest a turistických chodníkov bude takmer tri kilometre, z toho 2,73 kilometra sa vybuduje na slovenskej strane.       

Projekt by mal byť ukončený najneskôr v júli 2021. "Celkové náklady na projekt na oboch stranách rieky Moravy sú naplánované na 690 432,45 eura, z toho náklady Holíča ako hlavného partnera projektu predstavujú 520 980 eur. Mesto sa bude podieľať na vybudovaní cyklotrás z vlastných zdrojov vo výške 26. 049,- eur," uvádza sa v podmienkach zmluvy.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
V rámci programu Interreg získalo mesto financie na zámocké záhrady
Mesto Holíč získalo v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg Slovenská republika - Česká republika nenávratný finančný príspevok vo výške 538.921,02 eura. Na projekt zámockých záhrad prispeje z vlastných zdrojov sumou 33 683 eur.
viac
18.02.2019
Záhorie s Moravou spojí nová cyklotrasa, mala by mať dĺžku 47 kilometrov
V uplynulom týždni sa uskutočnilo stretnutie zástupcov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), samospráv regiónu Záhorie a spracovateľov štúdie uskutočniteľnosti Moravskej cyklotrasy. Informovala o tom vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a dotačnej politiky Mestského úradu (MsÚ) v Holíči Katarína
viac
30.03.2020
Holíč sa uchádza o finančný príspevok z fondov malých projektov
Mesto Holíč sa uchádza o nenávratný finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov programu Interreg V-A SK–CZ 2014 - 2020 vo výzve, ktorá bola vyhlásená Regiónom Bílé Karpaty. Odhlasovali to poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
16.08.2021
V Prešove pribudnú viac ako 4 kilometre nových cyklochodníkov
Akčný plán pre zlepšenie podmienok cyklistickej infraštruktúry v Prešove pomocou organizačných opatrení je schválený. Sieť cyklotrás v meste sa tak už čoskoro rozšíri o nové úseky. Celkovo pribudne 4,3 km cyklistických chodníkov, automatické sčítače a cyklostojany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %