Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.11.2019 01:05

Mesto z rozpočtu investovalo do obnovy komunikácií viac ako-180-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Brezno


Viac ako 180-tis eur stála v tomto roku mestskú pokladnicu Brezna rekonštrukcia miestnych komunikácií. Skvalitňovanie dopravnej infraštruktúry vedenie breznianskej samosprávy považuje za kľúčové a plánuje v nej pokračovať aj v budúcej stavebnej sezóne.


Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke s tým, že za necelé dva mesiace sa podarilo opraviť takmer 6000 štvorcových metrov najviac poškodených miestnych komunikácií.       

V polovici septembra začalo mesto prostredníctvom vysúťaženej firmy s rekonštrukciou asfaltových povrchov na uliciach, ktoré boli vyhodnotené ako najfrekventovanejšie a zároveň najpoškodenejšie.       

"Uvedomujeme si nevyhovujúci stav niektorých komunikácií. Od občanov pravidelne dostávame podnety týkajúce sa stavu ciest v meste a je našou snahou postupne im vyhovieť," konštatoval primátor horehronskej metropole Tomáš Abel.       

V prvej fáze došlo k celoplošnému frézovaniu ciest a chodníkov vo vytypovaných lokalitách a následnému postreku spojovacím asfaltom. V niektorých častiach zhotoviteľ pristúpil aj k čiastočnej oprave podložia a odstráneniu či doplneniu cestného obrubníka. Samotné asfaltovanie prišlo na rad začiatkom októbra.       

Podľa Veroniky Kabátovej z investičného odboru magistrátu, práce sa síce uskutočňovali pomalšie, no všetko sa stihlo načas, a to ešte pred oficiálnym termínom dokončenia.

Hotové dielo v hodnote viac ako 180-tis eur stála v tomto roku mestskú pokladnicu Brezna rekonštrukcia miestnych komunikácií. Skvalitňovanie dopravnej infraštruktúry vedenie breznianskej samosprávy považuje za kľúčové a plánuje v nej pokračovať aj v budúcej stavebnej sezóne. eur odovzdali do užívania v uplynulých dňoch. Ide o parkoviská na Ulici MPČĽ, časť chodníkov na Rázusovej a ČSA, prepoj medzi Moyzesovou a Vránskeho ulicou, príjazdovú cestu k bytovke v Podkoreňovej, chodníky na Sekurisovej, Sládkovičovej a Fučíkovej ulici, parkovisko a cestu na Nálepkovej a chodníky na sídlisku ŠLN. Ďalšie plánované opravy komunikácií prídu na rad v najbližšej stavebnej sezóne.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2017
Handlová vyzvala obyvateľov, aby jej nahlasovali výtlky na komunikáciách
Samospráva Handlovej dnes spustila výzvu s názvom Jarný výtlkozber. Prostredníctvom nej žiada obyvateľov mesta, aby jej nahlásili výtlky na mestských komunikáciách po zimnom období.
viac
19.09.2017
Župné cesty podstúpili letnú údržbu za viac ako 1,3 mil. eur
V období od prvého apríla do konca júla tohto roku ozdravila počas letnej údržby Správa ciest TSK cesty druhej a tretej triedy. Z ciest sa odstránili okrem výtlkov i nerovnosti obmedzujúce plynulosť cestnej premávky.
viac
12.01.2018
Obec Hriňová bude v roku 2018 pokračovať v obnove komunikácií
Viac ako 317 000 eur investovala vlani Hriňová do údržby, opráv a rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov či do výstavby parkovacích plôch. Hriňová, ktorá má v rámci Slovenska piaty najväčší kataster, spravuje totiž až 178 kilometrov ciest.
viac
07.04.2022
Prešov chce v tomto roku opraviť komunikácie za takmer tri milióny eur
Do opráv ciest, chodníkov a parkovísk plánuje mesto Prešov v najbližších troch rokoch investovať takmer 5,5 milióna eur. V tomto roku to majú byť rekonštrukčné práce za takmer tri milióny eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %