Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.11.2022 03:20

Mesto podporí realizáciu ôsmich projektov z participatívneho rozpočtu


Topoľčany.


Realizáciu ôsmich projektov podporí mesto Topoľčany z participatívneho rozpočtu. O finančné prostriedky sa uchádzalo celkovo deväť projektov. Do hlasovania sa zapojilo 448 hlasujúcich.


Magistrát sa s autormi projektov skontaktuje začiatkom budúceho roka a zabezpečí kroky na ich bezproblémovú realizáciu, skonštatovala radnica.

O financie z participatívneho rozpočtu sa mohli uchádzať projekty zamerané na kultúru a šport, sociálne témy, verejný priestor a zeleň. Podporu získal projekt zriadenia telocvične na funkčný tréning pre športovcov so zameraním na hokej, vyznačenie svätojakubskej pútnickej trasy, prenesenie sochy sladovníka z plochy pred bývalým topoľčianskym pivovarom na významnejšie miesto i projekt novej oddychovej zóny.

Mesto podporí i obnovu kaplnky Sedembolestnej Panny Márie so studničkou na kalvárii, projekt inštalácie relaxačných plošín v mestskom parku, vytvorenie výbehu pre psov na Lipovej ulici a vytvorenie stránky na sociálnej sieti pre obyvateľov Topoľčian.

Podľa mestského úradu je participatívny rozpočet obľúbenou formou na financovanie rôznych občianskych projektov. "Verejnosť má možnosť riešiť problémy a ovplyvniť efektívne využívanie finančných prostriedkov mesta. Je to jedinečná možnosť zrealizovať drobné úpravy a oživenie verejných priestranstiev či budov, ktoré môžu znamenať veľa pre tých, ktorí v danej lokalite žijú," pripomenula radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2017
Cez participatívny rozpočet zrealizujú päť projektov
Do participatívneho rozpočtu prihlásili obyvatelia Piešťan v tomto roku dvanásť projektov. Do hlasovania sa dostalo sedem z nich, nakoľko nie všetky splnili požadované kritériá. Zo siedmich sú tri v kategórii do 2000 eur a štyri v kategórii do 5000 eur.
viac
28.12.2021
Karlova Ves spúšťa výzvu v pilotnom ročníku participatívneho rozpočtu
Jednotlivci, ale aj komunity, ktoré chcú na území bratislavskej mestskej časti Karlova Ves realizovať verejnoprospešný projekt, môžu do 15. februára 2022 predložiť žiadosť o príspevok z participatívneho rozpočtu.
viac
10.10.2022
Obyvatelia mesta môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte
Obyvatelia Topoľčian môžu odovzdávať svoje hlasy projektom, ktoré by mali byť podporené z participatívneho rozpočtu mesta. Ako informoval magistrát, hlasovanie v elektronickej ankete je možné do konca októbra.
viac
11.10.2023
Topoľčany - Verejnosť môže hlasovať o projektoch z participatívneho rozpočtu
Mesto Topoľčany v týchto dňoch spustilo hlasovanie o verejnoprospešných projektoch, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, verejnosť si môže vybrať spomedzi šiestich zámerov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %