Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
03.03.2023 03:20

Mesto odkúpi pozemok na Kvetnici, chce ho využiť na rekreáciu a šport


Poprad. Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Mesto Poprad odkúpi areál bývalej čistiarne odpadových vôd (ČOV) v časti Kvetnica. Poslanci na pondelkovom (27. 2.) mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili kúpu od Podtatranskej vodárenskej spoločnosti (PVS). Informovala o tom radnica na webovej stránke.


Touto témou sa mestskí poslanci zaoberali v minulosti už dvakrát, okrem iného schválili zmenu spôsobu určenia kúpnej ceny nehnuteľností tak, že sa od nej odráta nájomné zaplatené mestom od roku 2019 do realizácie prevodu nehnuteľností. "PVS dala vyhotoviť nový znalecký posudok na stanovenie všeobecnej hodnoty nehnuteľností z dôvodu dodržania zásad transferového oceňovania pri prevode majetku medzi spoločnosťou a jej akcionárom. Tá bola stanovená vo výške 406 000 eur," uviedlo mesto. PVS tiež aktualizovala výšku predpokladaných nákladov na búracie práce bývalej ČOV na viac ako 226 000 eur. Celková výška nájomného za roky 2018 až 2023 bola podľa mesta stanovená na takmer 54 000 eur. Za pozemok tak samospráva zaplatí približne 126 000 eur ako rozdiel medzi všeobecnou hodnotou nehnuteľností, zaplateným nájomným za roky a predpokladanými nákladmi na búracie práce bývalej ČOV.

"Schválili sme kúpu pozemku s rozlohou 10 600 štvorcových metrov, ktorý by mal byť využitý na športovo relaxačné aktivity," uviedol viceprimátor Štefan Pčola na sociálnej sieti. Zámer mesta podporili všetci prítomní poslanci. František Majerský z poslaneckého klubu Poprad na 1. mieste upozornil, že pôvodná ČOV je už roky nefunkčná a momentálne ide o neudržiavaný areál. "V budúcnosti tam môže byť vybudované športovisko a komplexný rekreačný park. Je to ešte dlhá cesta, ale môže tam vzniknúť príjemné zázemie pre obyvateľov a návštevníkov nášho mesta," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2017
Mestskí poslanci schválili predaj pozemkov v záhradkovej osade
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) mesta Poprad schválilo spôsob predaja pozemkov v záhradkárskej osade (ZO) na sídlisku Západ I.
viac
10.06.2019
Pod Tatrami pribudol desaťkilometrový okruh pre cyklistov i bežcov
V lesoch pri najväčšom meste pod Tatrami pribudli nové trasy na športovanie. Mesto Poprad totiž vytvorilo v mestskej časti Kvetnica nový, viac ako desaťkilometrový úsek, ktorý je určený na nordic walking, beh či cyklistiku pre Popradčanov i turistov.
viac
28.07.2021
Mesto Žilina a univerzita spustili výstavbu atletického areálu
Mesto Žilina a Žilinská univerzita v Žiline (ŽU) spolu postavia atletický ovál s ihriskom. Na predpokladaných nákladoch na výstavbu vo výške približne 2 mil. eur sa budú oba subjekty podieľať rovnakou časťou.
viac
09.11.2022
Mesto odkúpi pozemok v areáli bývalých kasární za 11 000 eur
Mesto Poprad odkúpi pozemok účelovej komunikácie v areáli bývalých kasární, aby mohol investor pokračovať vo výstavbe lokality Nové nábrežie. Na rokovaní to v stredu schválili poslanci s tým, že kúpna cena bude 11 000 eur, čo je desať percent z hodnoty stanovenej znalcom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %