Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.09.2019 11:10

Mesto Nitra vyradilo staré projekty, medzi nimi aj zámer trolejbusovej dopravy


Mestský úrad v Nitre.


Mesto Nitra zo svojho majetku vyradilo starú nepoužiteľnú projektovú dokumentáciu. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní. Za viac ako 20 rokov dosiahla dokumentácia k zámerom, ktoré sa nikdy nerealizovali, hodnotu viac ako 237 000 eur.


„Vyradená bola z majetku mesta, pretože ako celok nie je použiteľná v schvaľovacom procese pre vydanie územného a stavebného povolenia,“ uviedol mestský poslanec Ján Greššo.       

Z vyradených investičných zámerov sa väčšina týkala výstavby komunikácií, parkovísk a technickej infraštruktúry. Bola medzi nimi napríklad aj pred rokmi plánovaná výstavba športového areálu na Čajkovkého ulici či nikdy nerealizovaný zámer na zriadenie pešej zóny na sídlisku Chrenová. „Z projektovej dokumentácie sa vyhodili aj ďalšie zaujímavosti, ktoré sa v Nitre nikdy nebudú realizovať. Je tam napríklad aj projekt trolejbusovej dopravy z roku 1998 za skoro 90 000 eur,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.       

Ako pripomenul, v meste sa každý rok z rôznych dôvodov nezrealizujú niektoré investície, po ktorých často zostáva nepoužiteľná projektová dokumentácia. Rekordné bolo podľa jeho slov nedávne obdobie. „Pred dvoma rokmi to bolo štyridsať nedokončených akcií a najviac, až 58, ich bolo v roku 2018. Prebiehajúci rok ešte nie je uzavretý. Súčasné vedenie radnice chce sprehľadniť projektové zámery, prednosta úradu Ján Odzgan preto bude mestskému zastupiteľstvu predkladať podrobný a hlavne reálny postup pri zadávaní návrhov investičných akcií,“ skonštatoval Holúbek.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Peniaze určené na platy štrajkujúcich učiteľov dá mesto na prevádzku škôl
Peniaze na platy, o ktoré v januári prišli štrajkujúci učitelia v Nitre, zostanú na školách, kde títo pedagógovia učia.
viac
03.06.2017
Fiľakovo chce zriadiť denný stacionár
Zriadenie denného stacionára pre seniorov je jedným z aktuálnych plánov mesta Fiľakovo. Na tento účel mieni využiť peniaze z akčného plánu rozvoja okresu Lučenec.
viac
23.09.2020
BBSK chce v B. Štiavnici vybudovať domov dôchodcov a nájomné byty
V Banskej Štiavnici možno pribudne domov sociálnych služieb aj niekoľko nájomných bytov. Vzniknúť by mali v areáli bývalej Strednej odbornej školy (SOŠ) na Špitálskej ulici.
viac
23.06.2021
B. Bystrica chystá najväčšiu rekonštrukciu miestnych komunikácií
Zatiaľ, čo sa v súčasnosti zameriava pozornosť na rekonštrukciu Hornej ulice, Partizánskej cesty a Javorníckej ulice, ktoré sú už v rukách zhotoviteľa, mestské zastupiteľstvo schválilo návrh na vyčlenenie sumy vo výške 5 000 000 eur na ďalšiu rekonštrukciu najvyťaženejších ciest v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %