Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.02.2021 06:05

Košický samosprávny kraj otvorí od pondelka tri knižnice


Budova Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach. Snímka zdroj: zkgz.sk


Košický samosprávny kraj (KSK) otvorí pre verejnosť od pondelka (15. 2.) tri knižnice, ktoré sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Pôjde o Zemplínsku knižnicu Gorazda Zvonického v Michalovciach, Zemplínsku knižnicu v Trebišove a knižnicu, ktorá je súčasťou Spišského kultúrneho centra.


 Informoval o tom Úrad KSK.      

Ako ďalej priblížil, keďže okres Rožňava sa podľa aktuálnej pandemickej situácie nachádza v čiernej zóne, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave ostáva naďalej zatvorená. „Svoje brány neotvorí ani Verejná knižnica Jána Bocatia, a to na základe odporúčania Regionálneho odporúčania verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach,“ ozrejmil Úrad KSK.      

Doplnil, že služby pre verejnosť budú v otvorených knižniciach obmedzené na výpožičky a vrátenie kníh. Čitatelia budú môcť služby knižníc využiť cez výdajné okienko v centrálnych budovách.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2021
KSK chce viac budovať cyklotrasy, vyčlenil na to 2,3 milióna eur
Košický samosprávny kraj (KSK) chystá v nasledujúcom období vo väčšej miere prípravu a výstavbu cyklotrás. V krajskom rozpočte je na tento účel vyčlenených 2,3 milióna eur, z toho pol milióna cez bankový úver. Uviedol to predseda KSK Rastislav Trnka.
viac
14.01.2021
Košický kraj rozdelí tento rok cez dotácie najvyššiu sumu
Na dotácie pre žiadateľov z oblasti kultúry, regionálneho rozvoja, športu, mládeže, ale aj sociálnej oblasti je v tohtoročnom rozpočte Košického samosprávneho kraja (KSK) vyčlenených 600 000 eur.
viac
07.04.2021
KSK hlási voľné miesta na očkovanie vakcínou od Moderny
Košický samosprávny kraj (KSK) hlási voľné miesta na očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od Moderny. Veľkokapacitné očkovacie centrum na Ostrovského ulici v Košiciach je opäť otvorené od stredy (7. 4.). Informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
04.08.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrá zatiaľ kraj neplánuje zatvoriť
Košický samosprávny kraj (KSK) nateraz neplánuje zatvárať veľkokapacitné očkovacie centrá, ktoré tak naďalej ostávajú v prevádzke. Potvrdila to hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %