Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.02.2018 05:29

Košice Región Turizmus sa predstaví na konferencii o turizme v Prahe


Logo.


Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus sa koncom tohto týždňa ako jediný slovenský zástupca predstaví na konferencii profesionálov v cestovnom ruchu v Prahe. Podujatie sa koná počas veľtrhu cestovného ruchu Holiday World Praha 2018.


Za Košice Región Turizmus bude prezentovať výkonná riaditeľka Lenka Vargová Jurková. Účasť na podujatí, ktoré je síce novým formátom, vypovedá však podľa nej o dvoch významných úspechoch organizácie.     

 "Prvým je skutočnosť, že sme vykreovaním značky Košice región – UNESCO na dosah dokázali definovať nosnú tému malej turistickej destinácie a poukázali na vynikajúcu dostupnosť až 18 pamiatok svetového dedičstva z Košíc...Je to obrovská príležitosť fundovane reprezentovať všetky subjekty zapojené do cestovného ruchu v našom kraji. Zároveň to vnímame aj ako šancu preniknúť na najprestížnejšie svetové fóra s naším príkladom úspešného a kreatívneho manažmentu 'malej' destinácie, ktorá nemá notoricky a svetovo známu turistickú atrakciu typu Eiffelova veža či Big Ben," povedala Vargová Jurková     

 V prvý deň konferencie predstaví prípadovú štúdiu UNESCO na dosah a následne vystúpi aj ako záverečný keynote rečník.      

Podľa organizátora a zároveň odborníka v oblasti cestovného ruchu Petra Klymca prvý ročník konferencie predstaví najnovšie trendy a inovácie naprieč mnohými segmentmi cestovného ruchu. Jeden z tematických blokov sa zameriava na destinačný marketing a na úspešné kampane i prípadové štúdie.     

 "Bude pre nás veľkou cťou privítať na pódiu riaditeľku Košice Región Turizmus, čerstvú držiteľku ministerského uznania Osobnosť cestovného ruchu v SR, Lenku Vargovú Jurkovú. Okrem predstavenia veľmi úspešného destinačného projektu UNESCO na dosah potom osloví publikum aj v záverečnom keynote prejave s konceptuálnym príspevkom: Prečo nečakať na lepšie časy, ale konať hneď," vysvetlil Klymec.      

Konferencia je určená širokej odbornej verejnosti z odvetvia cestovného ruchu, ako sú cestovné kancelárie, tour-operátori, hotely, ale aj médiá, podnikatelia, freelanceri či startupy.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2016
Na konferencii PLACE! 2016 sa bude hovoriť o meste a jeho rozvoji
Na vplyv kreativity a kreatívneho priemyslu na imidž mesta sa zameria konferencia PLACE! 2016 v Košiciach, ktorá sa uskutoční 5. mája v Kunsthalle a 6. mája v Kasárňach/Kulturparku.
viac
24.01.2018
Lyže, folklór a pár šišiek už tento víkend
Vynikajúce pražené šišky, karnevalové masky či fašiangové maškary budú v posledný januárový víkend čakať na návštevníkov prvého tohtoročného TOP podujatia programu Terra Incognita.
viac
15.09.2018
Výstava archívnych dokumentov priblíži dejiny Slovenska
Ministerstvo vnútra v rámci osláv 25. výročia vzniku Slovenskej republiky, 50. výročia obrodného procesu a 100. výročia vzniku Československej republiky pripravuje konferenciu NA CESTE K SLOVENSKEJ ŠTÁTNOSTI v dňoch 18. – 20. septembra v Historickej radnici mesta Košice.
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %