Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.06.2019 03:25

Hokejový Slovan stále neuhradil mestu svoj dlh, čas má do 30. júna


Zimný štadión Ondreja Nepelu. Ilustračná snímka (tasr).


Bratislavský hokejový klub HC Slovan stále nezaplatil mestu Bratislava svoj dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorý už presiahol milión eur.


Samospráva dala klubu čas do 30. júna, inak má podľa uznesenia mestských poslancov rokovať bratislavský primátor Matúš Vallo o vypovedaní všetkých nájomných zmlúv so Slovanom.       

"Hokejový klub Slovan ani Slovan – mládež zatiaľ svoje záväzky voči mestu neuhradili. S mestom komunikujú. Naše stanovisko v danej veci sa nemení, ak chce Slovan využívať priestory Zimného štadióna Ondreja Nepelu, musí svoj dlh splatiť," povedal pre TASR hovorca Bratislavy Peter Bubla. Magistrát už pripravuje alternatívy pre využitie priestorov zimného štadióna pre prípad, že Slovan na štadióne skončí. Hokejový klub na otázky TASR uviedol, že sa k ním vyjadrí, avšak až po 30. júni.       

Primátora Bratislavy požiadalo v máji mestské zastupiteľstvo, aby rokoval o vypovedaní všetkých nájomných zmlúv s HC Slovan, ak do konca júna nedôjde k splateniu všetkých dlhov voči mestu. Zároveň ho požiadali, aby rokoval s HC Slovan – mládež o splatení dlhu vo výške 135.916 eur do konca augusta a aj o tom, aby táto časť klubu realizovala platby za prenájom ľadových plôch vopred. Vallo koncom mája pre TASR uviedol, že ak HC Slovan Bratislava nezaplatí hlavnému mestu svoj dlh za prenájom zimného štadióna, 1. júla s ním mesto vypovie zmluvu. Ako podotkol, samospráva nebude ustupovať, no v prípade mládeže Slovana si vie predstaviť istú dohodu.       

HC Slovan Bratislava dlhuje za nájomné, služby spojené s nájmom, zmluvné pokuty a úroky z omeškania mestskej organizácii Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ), ktorá pristúpila k vymáhaniu dlhu aj súdnou cestou.       

Hokejový klub koncom apríla informoval, že podpísal zmluvu s novým strategickým zahraničným partnerom a začne konsolidovať svoje dlhy. Zároveň deklaroval, že dlh za nájom štadióna uhradí do konca júna a dohodne sa na podmienkach užívania arény v ďalšej sezóne. Koncom mája však člen predstavenstva HC Slovan Juraj Široký mladší oznámil, že investor "nevyšiel". Široký ml. priznal, že dlhy existujú a budú sa s nimi musieť "popasovať". "S mestom budeme rokovať. Toto je nová situácia," skonštatoval s tým, že by boli najradšej, ak by Slovan hral naďalej na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
28.09.2018
Skalica predáva mantinely a plexisklá zo zimného štadióna mestu Šaľa
Skalickí mestskí poslanci odsúhlasili na stredajšom (26. 9.) rokovaní odpredaj nadbytočného majetku Správy mestského majetku (SMM).
viac
07.10.2019
Mesto zveľaďuje zimný štadión
Koncom septembta t. r. bola mestom Trebišov slávnostne odovzdaná do užívania nová hokejová šatňa s príslušenstvom Mestskému športovému klubu mládeže (MŠKM). Projekt si vyžiadal celkové náklady vo výške viac ako 67-tis. eur.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %