Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.02.2020 08:50

Facebook spúšťa na Slovensku a v ČR "fact-checkingový" program


Ilustračná snímka: (int.).


Spoločnosť Facebook v utorok (11. 2. 2020) oznámila spustenie svojho „fact-checkingového“ programu na Slovensku a v Českej republike v spolupráci s Agence France-Presse (AFP).


Spoločnosť spúšťa program v rámci boja proti dezinformáciám, spolupracuje zároveň s nezávislými „fact-checkermi“ tretích strán z celého sveta, ktorí posudzujú a hodnotia presnosť obsahu na jej platforme.     

„Máme radosť, že môžeme v spolupráci s AFP spustiť náš 'fact-checkingový' program na Slovensku a v Českej republike. Boj s nepravdivými správami je záväzok, ku ktorému pristupujeme veľmi vážne, a preto neustále pracujeme na nových spôsoboch, ako zabrániť šíreniu dezinformácií na našej platforme,“ uviedol Strategic Partner Development Manager pre Európu, Blízky východ a Afriku vo Facebooku Guido Buelow.     

Akonáhle „fact-checker“ vyhodnotí správu ako nepravdivú, Facebook ju začne zobrazovať nižšie vo svojich "Novinkách", čím má znížiť jej šírenie. Spoločnosť chce tak zabrániť šíreniu hoaxu, a tým znížiť počet ľudí, ktorým sa táto správa zobrazí. Ak bude správa označená ako nepravdivá, Facebook na to upozorní užívateľov, ktorí tento príspevok uvidia alebo sa ho budú snažiť šíriť.     

V súčasnej dobe má táto sociálna sieť viac než 50 partnerov, ktorí po celom svete overujú obsah vo viac než 40 jazykoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2017
Lepšie nastavenie reforiem na Slovensku
Operačný program Efektívna verejná správa zaviedol v programovom období 2014 - 2020 nový prvok do správy eurofondov. Po dohode s Európskou komisiou vypĺňajú všetky verejné inštitúcie uchádzajúce sa o zdroje reformný zámer.
viac
31.07.2020
Dosahujeme ciele EÚ 2020 v oblasti zmeny klímy a energetiky?
Národný kontrolný úrad v spolupráci v spolupráci s Národným kontrolným úradom ČR Vám prináša spoločnú správu o podpore vo vybraných oblastiach klimaticko-energetickej politike a jej vplyve na plnení európskych cieľov v oblasti zmeny klímy a energetiky.
viac
02.02.2021
Fungovanie PPA ohrozuje miestny rozvoj na slovenskom vidieku
Vyhlásenie Národnej siete miestnych akčných skupín (MAS) SR k vývoju v Pôdohospodárskej platobnej agentúre.
viac
28.07.2021
Na vidieku nezáleží! Podpora rozvoja vidieka klesla na kritickú hranicu
Navýšenie spolufinancovania podpory pre rozvoj vidieka o 285 miliónov eur, ktoré 21. júla spoločne ohlásili Ministerstvo financií SR a Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR považuje Národná sieť miestnych akčných skupín (NS MAS) SR za nedostatočné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %