Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.06.2020 11:15

DPB mení od 1. júla názvy niektorých zastávok MHD


Snímka zdroj: (tasr).


Dopravný podnik Bratislava (DPB) mení od 1. júla názvy niektorých zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD), väčšina z nich je v oblasti Devína. Dopravný podnik tak robí na základe novej metodiky označovania zastávok, ktorá bola schválená na jar.


Cieľom je postupne reformovať názvy zastávok, aby boli jednoduchšie, jednoznačnejšie a ľahšie zapamätateľné.

„Pri viacerých názvoch dôjde k ich spresneniu, či už podľa novovzniknutých ulíc, ktoré v čase zriadenia zastávky neexistovali, alebo podľa historických názvov lokalít, ktoré boli identifikované z historických máp,” skonštatoval vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Matej Michlík s tým, že komerčné názvy zastávok budú považované za prémiovú službu. Poskytované budú len v prípade pokrytia všetkých nákladov na premenovanie a úhrady adekvátneho nájomného, ktoré sa bude odvíjať od dôležitosti zastávky.

Zastávka Devín, Svätopluk sa zmení na Hrad Devín, zastávka Devín, škola na Slovanské nábrežie. Zastávka Morava I bude niesť nový názor Pod Devínskou Kobylou a zastávka Morava II bude zmenená na Morava. Zastávka Štrbská, Hrad Devín sa vráti k pôvodnému názvu Štrbská. Pri doterajšej zastávke Námestie sv. Cyrila a Metoda pôjde o skrátenie názvu na Cyril a Metod.

Zastávka Ivanská cesta bude mať nový názov Planét, keďže sa nachádza v blízkosti ulice Planét. Zastávka Stará Ivanská sa zmení na Na križovatkách. Zastávka Molecova zmení názov podľa nového prestupného uzla, ktorý by mal byť sprevádzkovaný na jeseň a ponesie názov Riviéra.

Pri ďalších troch zastávkach bude odstránený komerčný názov. Zastávka Slovanet sa zmení na Líščie nivy a zastávky Trávna, Drevona a Záhumenice, Drevona budú len Trávna a Záhumenice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2020
Prvé autobusy MHD s doplnenou klimatizáciu sú už v premávke
V bratislavskej MHD sú v premávke prvé staršie kĺbové autobusy s doplnenou klimatizáciou. Namontovali ich zatiaľ do 36 vozidiel. Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
20.07.2020
Pre rekonštrukciu Palisád pozmení DPB trasy niektorých liniek
Pre rekonštrukciu komunikácie Palisády čakajú od pondelka (20. 7.) cestujúcich bratislavskou MHD zmeny. Týkať sa budú liniek 203, 207, 208, 147 a N47. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na webovej stránke i sociálnej sieti.
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %