Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.07.2020 11:20

Do polovice septembra majú Trenčania k dispozícii inteligentnú lavičku


Snímka zdroj: (msú).


Do polovice septembra bude Trenčanom a návštevníkom mesta k dispozícii dizajnová inteligentná lavička. Umiestnili ju na zelenej ploche pri Posádkovom klube.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, okrem miesta na oddych poskytuje lavička prostredníctvom dvoch USB zásuviek možnosť dobiť si mobilný telefón alebo tablet. V dosahu 100 metrov ponúka i pripojenie na wifi. Čas pripojenia je obmedzený na 60 minút, no hneď potom sa dá pripojiť znovu.

„Lavička funguje vďaka solárnym panelom, tak za slnečného počasia získava energiu. Funguje však aj v prípade zamračenej oblohy. Je v nej zabudovaná záložná batéria. Lavičku Scorpio z tropického dreva mestu bezplatne požičala spoločnosť mmcité street furniture,“ doplnila Ságová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.06.2020
Bezplatné wifi zóny v Hlohovci sú opäť v prevádzke
Bezplatné wifi zóny, ktoré radnica v Hlohovci vypla začiatkom apríla, sú opäť funkčné.
viac
26.10.2020
Kultúra sa presúva do online priestoru
V súvislosti s obmedzením pohybu obyvateľstva zostane všetkých 18 kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti trnavskej župy pre verejnosť uzatvorených od soboty 24. októbra 2020 až do odvolania.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
12.08.2023
WIFI pre teba
Obec Beluša nechala vybudovať bezdrôtové internetové pripojenie pre šesť nových lokalít, v ktorých to v obci komunitne žije. Vybrané miesta museli spĺňať technické predpoklady a finančnú dostupnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %