Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.07.2021 01:25

Bratislava má novú kultúrnu scénu, otvorili ju v Sade J. Kráľa


Sad Janka Kráľa.


V bratislavskom Sade Janka Kráľa otvorili vo štvrtok novú kultúrnu scénu, ktorá spestrí program 46. ročníka mestského festivalu Kultúrne leto.


Monumentálnu scénu pripomínajúcu železný kváder s otvorenými stenami venoval mestu Bratislava organizátor Letných Shakespearovských slávnosti (LSS). Je dielom výtvarníka Pala Andraška, ktorý scénu pôvodne vytvoril pre predstavenie Othello na LSS v roku 2015.

Kultúrna zóna v priestore amfiteátra, v blízkosti Mosta SNP, prinesie Bratislavčanom kvízy, koncerty, ženské diskusie, divadelné predstavenia pre deti, cestovateľské prezentácie a matiné koncerty. Práve koncertom mladej hudobníčky Tamary Kramar, študentky neurovedy v anglickom Bristole, ale aj speváčky, skladateľky a multiinštrumentalistky oficiálne otvorili novú kultúrnu scénu, vďaka ktorej najstarší verejný park v strednej Európe ožije kultúrou.

„Utorky a piatky budú venované obľúbeným kvízom a koncertom, v stredy sa môžu návštevníci tešiť na Cestovateľské kino vždy o 20.30 h, štvrtky na inšpiratívne ženské diskusie, v sobotu sa scéna premení na chill out zónu, ktorú spríjemnia matiné koncerty, a nedele budú patriť detským divadlám,” informovala Jana Túry z mestskej organizácie Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS), ktoré je hlavným dramaturgom festivalu Kultúrne leto.

Dodala, že od štvrtka sú pre návštevníkov Sadu J. Kráľa sprístupnené funkčné a bezpečné toalety, ktoré budú čoskoro aj bezbariérové. O ich rekonštrukciu sa postaral Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy: „Veríme, že aj vďaka tomuto zásahu bude nová kultúrna scéna v sade atraktívna nielen pre návštevníkov, ale aj pre organizátorov kultúrnych podujatí.”

Medzi ďalšie letné scény, ktoré prinesú Bratislavčanom možnosť kultúrneho vyžitia priamo v centre mesta, patrí Komenského námestie. Okrem ranného cvičenia jogy, pilatesu či zumby tam budú prebiehať diskusie na aktuálne témy, koncerty a divadelné predstavenia. Kultúrne podujatia budú môcť zažiť aj návštevníci hradieb, kde pre nich organizátori pripravili historické vystúpenia, komunitné akcie a komorné koncerty. Počas letných prázdnin ostáva otvorené aj Divadlo P. O. Hviezdoslava, v ktorom pokračuje projekt Anómia 21 i hosťujúce inscenácie.

Viac informácií nájdu záujemcovia na www.kulturneleto.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2016
Slovensko si pripomenie Deň zahraničných Slovákov
Slovenská republika si 5. júla 2016 pripomenie Deň zahraničných Slovákov. Deje sa tak od roku 1993 na základe zákona NR SR č. 241/1993 Z. z., ktorým sa 5. júl stal pamätným dňom.
viac
10.09.2016
Víkend plný športu pre všetkých
Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.
viac
18.06.2022
V Sade Janka Kráľa si dnes budete môcť vychutnať atmosféru stredoveku
Po ročnej prestávke sa najbližšiu sobotu návštevníci Sadu Janka Kráľa opätovne presunú do stredoveku. Nechýbať budú dobový tábor, šermiarske vystúpenia, turnaje, či obľúbená veľká poľná bitka.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %