Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.08.2022 10:35

Beh so psom na Martinských holiach môžu absolvovať amatéri aj profesionáli


Ilustračná snímka.


Horský beh so psom – canicross môžu v sobotu 20. augusta na Martinských holiach absolvovať amatérski aj profesionálni bežci.


Podľa koordinátora pretekov Michala Mika doplní štvorkilometrový okruh s prevýšením 220 metrov jednokilometrový okruh pre rodiny s deťmi.

Cieľom podujatia Horský canicross Martinky je okrem pretekov zatraktívniť Turiec a pohorie Malej Fatry pre ľudí z iných regiónov Slovenska. "Návštevníci sa tu ubytujú alebo prídu karavanom, takže počas pretekov môžu spoznávať okolie Turčianskej kotliny či mesto Martin," uviedol Miko.

Doplnil, že beh so psom môžu absolvovať účastníci s každým plemenom. "V predošlom ročníku boli medzi prihlásenými štvornohými účastníkmi zástupcovia plemien ako napríklad európsky saňový pes, kólia, československý vlčiak, pointer, slovenský kopov, ale aj veľa krížencov. Najmenším psíkom na trati bol jazvečík a najväčším škótsky deerhound," dodal koordinátor pretekov s tým, že trasa vedie po značených turistických chodníkoch a lesných cestách.

Registrácia na Horský canicross Martinky je otvorená do 15. augusta 2022.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2020
Chystá sa prvý ročník pretekov v horskom behu Plesnivec SkyRun
Zaregistrovať sa možno do 9. septembra na www.plesnivecskyrun.sk, kde sú k dispozícii aj ďalšie dôležité informácie.
viac
23.03.2022
Po dvoch rokoch bude pod Urpínom oneskorený Trojkráľový večerný beh
Po dvoch rokoch sa v meste pod Urpínom v sobotu (26. 3.) uskutoční 11. ročník Trojkráľového večerného behu. Obvykle sa konal vždy v januári na Troch kráľov, ale pre pandémiu nového koronavírusu si musel dať pauzu.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
04.01.2024
Registrácia na Liptov Ride už o pár dní
Registrácia na preteky, ktoré spoja na Liptove zimu s letom bude už v pondelok 8. januára 2024 o 8,01. Unikátne štafetové preteky Liptov Ride budú v apríli o behu, cyklistike, kanoistike, freeridovom lyžovaní a skialpinizme, ale tiež o poriadnej dávke adrenalínu, zábavy aj nefalšovaných emócií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %