Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.09.2020 10:10

Banskobystrický kraj patrí v sčítaní obyvateľov k najrýchlejším


SODB - logo


V Banskobystrickom kraji je v rámci prvej fázy projektu Sčítanie obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021 editovaných už viac ako 57 percent bytov. V rámci Slovenska tak kraj patrí k trojici najrýchlejších, informovala o tom zo Štatistického úradu SR hovorkyňa pre SODB 2021 Jasmína Stauder.


„Celkový podiel editovaných bytov dosahuje v Banskobystrickom kraji 57,67 percenta. V auguste k Balážom, Gemerským Dechtárom, Vlkyni a Železnej Breznici pribudli ďalšie obce, ktoré spracovali 100 percent bytov. Sú to Jestice, Klokoč, Konrádovce, Lukovištia, Medzibrod, Ploské, Veľká Ves, Vyšný Skálnik a Zádor,“ približuje Stauder. V absolútnom počte najväčšie množstvo bytov editovali mestá Banská Bystrica a Zvolen.       

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 je najrozsiahlejším projektom štatistického zisťovania na Slovensku, v prvej fáze je pritom editovaných v priemere už takmer 50 percent bytov. Najrýchlejšie sčítavanie napreduje v Nitrianskom, Trnavskom a Banskobystrickom kraji, kde miera sčítaných jednotiek prekračuje celoslovenský priemer.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.08.2016
Štatistický úrad pripravuje prvé integrované sčítanie obyvateľov, domov a bytov
Spoľahlivé aktualizované vybrané štatistické údaje by mohli byť v budúcnosti k dispozícii neustále, nielen raz za desať rokov ako výsledok sčítania obyvateľov, domov a bytov. V najnovšej informatívnej správe to uvádza Štatistický úrad (ŠÚ) SR.
viac
29.04.2020
Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 - informačné videá pre obce
Štatistický úrad Slovenskej republiky (ďalej len „ŠÚ SR“) ako subjekt poverený vykonaním integrovaného sčítania obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 (ďalej len „SODB 2021“) plánuje v tomto roku v rámci prípravnej fázy projektu uskutočniť viaceré aktivity s cieľom informovať o SODB 2021 obce SR.
viac
26.09.2020
Sčítanie obyvateľov bude pre mesto zásadné, chystá preto aj kampaň
Budúcoročné sčítanie obyvateľov na Slovensku bude pre mesto Bratislava zásadné. Vyhlásil to bratislavský primátor Matúš Vallo počas štvrtkového (24. 9.) rokovania bratislavského mestského zastupiteľstva.
viac
20.10.2020
V Trenčianskom kraji sčítali do konca septembra takmer polovicu domov a bytov
V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sčítali pracovníci štatistického úradu do konca septembra takmer polovicu domov a bytov. Informoval o tom riaditeľ Pracoviska Štatistického úradu (ŠÚ) SR v Trenčíne Pavol Arpáš.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %