Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
09.06.2021 10:25

Zodpovedné VO vedie rozhovory s odborníkmi


Ilustračná snímka.


Počnúc aprílom 2020 bol spustený na Úrade pre verejné obstarávanie projekt s názvom „Zodpovedné verejné obstarávanie“.


Projekt je realizovaný v rámci programu „Dobrá správa vecí verejných, zodpovedné inštitúcie, transparentnosť / Cezhraničná spolupráca“ spolufinancovaný z Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórska a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Jeho základným cieľom je zvýšiť povedomie verejnosti, no najmä verejných obstarávateľov a obstarávateľov o možnosti a spôsobe aplikácie MEAT kritérií, teda iných kritérií na vyhodnotenie ponúk, než je najnižšia ponúkaná cena a zároveň usmerniť tieto subjekty v správnom používaní inštitútu prípravných trhových konzultácii.

V rámci propagácie hlavných cieľov sa projektový tím rozhodol v pravidelných intervaloch kontaktovať známe osobnosti z prostredia verejného obstarávania, ktoré sa touto cestou môžu podeliť o svoje skúsenosti a názory a motivovať tak ostatných verejných obstarávateľov a obstarávateľov na Slovensku ku skvalitneniu procesu verejného obstarávania.

Nové rozhovory s odborníkmi si môžete každý mesiac prečítať vždy priamo na webovej stránke https://zodpovednevo.uvo.gov.sk

Autor: (ÚVO)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2020
Najväčší priestor na zjednodušenie VO je pri podlimitných zákazkách
Snaha zefektívniť, zrýchliť a tiež zjednodušiť proces verejného obstarávania je jedným z hlavných pilierov zásadnej novely zákona o verejnom obstarávaní, ktorú pripravil Úrad pre verejné obstarávanie.
viac
26.02.2021
ÚVO pripravil Stratégiu pre sociálne hľadiská vo VO na Slovensku 2021-2025
Jedným z cieľov národného projektu úradu s názvom Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku, realizovaného v rámci operačného programu Efektívna verejná správa, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu, je aj podpora sociálneho verejného obstarávania.
viac
29.07.2021
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona II.
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona o verejnom obstarávaní II. pri dodržaní základných povinností verejných obstarávateľov, resp. obstarávateľov - princípy vo verejnom obstarávaní a pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti - vysvetlenie a doplnenie predložených dokladov
viac
25.08.2021
Kontrola nákupov za verejné peniaze patrí do konceptu otvoreného vládnutia
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák prijal pozvanie od splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Martina Giertla na prezentáciu práce úradu na októbrovom Týždni otvoreného vládnutia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %