Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.08.2020 09:55

Chystá sa prvý ročník pretekov v horskom behu Plesnivec SkyRun


Plesnivec SkyRun


Zaregistrovať sa možno do 9. septembra na www.plesnivecskyrun.sk, kde sú k dispozícii aj ďalšie dôležité informácie.


Vysokohorská chata Plesnivec v spolupráci s mestom Spišská Belá a NorwayShop organizujú nové športové podujatie – preteky v horskom behu s názvom Plesnivec SkyRun, ktoré sa uskutočnia 19. septembra 2020. Ich jedinečnosť spočíva najmä v prostredí, ktorým vedie trať bežeckých pretekov. Ako informuje mesto na svojej webovej stránke, ide o jediný organizovaný horský beh v Belianskych Tatrách.

Účastníci pretekov prekonajú náročný nerovný terén s rozličnými typmi povrchov a prírodnými prekážkami v okruhu dlhom 26 km po sprístupnených turistických chodníkoch. Štart je naplánovaný pri Hoteli Magura, odkiaľ trasa behu bude pokračovať do kopca Monkovou dolinou. Trať kulminuje vo Vyšnom Kopskom sedle s nádherným výhľadom. Po zostupe okolo Bieleho plesa, chaty Plesnivec a Šumivého prameňa pretekári dobehnú do Tatranskej Kotliny. K cieľu – opäť k Hotelu Magura – sa súťažiaci z Tatranskej Kotliny dostanú behom po cyklochodníku, ktorý je z väčšej časti spevnený štrkodrvou. Kumulované prevýšenie horského behu Plesnivec SkyRun je 1300 metrov.

Zaregistrovať sa možno do 9. septembra 2020 na webovom sídle športovej udalosti www.plesnivecskyrun.sk, kde sú k dispozícii aj ďalšie dôležité informácie vrátane propozícií pretekov. Odporúčame sledovať aj FB profil podujatia. Plesnivec SkyRun je určený pre milovníkov horského behu. S registráciou neváhajte, pretože počet pretekárov je limitovaný.

www.plesnivecskyrun.sk

 

Autor: (www.spiskabela.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
V Bratislave budú znova hľadať nové domovy útulkáči z celého Slovenska
V sobotu 18. júna sa bude v bratislavskej Horárni Horský park konať ďalšie podujatie pod názvom Nájdite sa... so zvieratkom z útulku. Svoju účasť potvrdilo 10 združení a útulkov z celého Slovenska od Skalice až po Dolný Kubín či Šaľu.
viac
10.02.2017
V bratislavskej Rači budú k sviatku zamilovaných dve vinárske akcie
Pre tých, ktorí majú chuť osláviť sviatok zamilovaných s pohárom dobrého vína, sa v Rači už tento víkend budú konať hneď dve valentínske vinárske akcie.
viac
03.03.2017
ČSOB zimná bežecká séria už túto sobotu
Prvý marcový víkend odštartuje už 5. ročník zimného behu - ČSOB zimná bežecká séria, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj.
viac
03.09.2020
V príprave IÚS je dôležitá dobrá spolupráca partnerov v území
V príprave Integrovaných územných stratégií je dôležitá dobrá spolupráca partnerov v území.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %