Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.05.2019 06:20

Zvolenský Deň detí plný smiechu a zábavy


Ilustračný výrez plagátu


Nedeľné dopoludnie bude vo Zvolene patriť deťom. Na tradičných oslavách MDD si užijú korčuľovanie, športovanie, tvorivé dielničky ale aj rozprávkový výstup na Pustý hrad.


Mesto Zvolen si v rámci Medzinárodného dňa detí pre svojich najmenších občanov aj tento rok pripravilo deň plný zážitkov. „Už od rána si deti môžu na námestí užiť in-line korčuľovanie, hudobné aktivity, športovú dráhu so športovcami z HKM Zvolen, ale aj program Karatisti deťom v podaní Karate klubu Uraken,“ hovorí vedúca odboru rozvoja mesta Juliana Kochlicová Ištóková. Chýbať nebude ani maľovanie na tvár, skákadlá či prírodovedné hádanky.

„Zvolenčania si v rámci osláv MDD obľúbili aj tradičný rozprávkový chodník na Pustý hrad a ten nesmie chýbať ani tento rok,“ dodáva Kochlicová Ištóková. Na Pustý hrad budú deti doobeda sprevádzať rozprávkové postavičky z Divadla Zelienka, hore ich bude čakať Červeňkráľ a Žltovláska v podaní Thalia Teatro. Z námestia sa môžu návštevníci odviezť pod Pustý hrad aj rozprávkovým vláčikom. Ten bude jazdiť kyvadlovo spred hotela Poľana k zimnému štadiónu.

„Ak bude pekné počasie, rodiny s deťmi si budú mať možnosť na hrade opekať a užiť si kopu zábavy spojenú so zdravým pohybom,“ uzatvára Juliana Kochlicová Ištóková. V prípade zlého počasia sa uskutoční len program na Námestí SNP.

Autor: (MsÚ Zvolen)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
02.06.2020
Deň detí oslávili aj malí pacienti v nemocnici
Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline ani tento rok nezabudla na Medzinárodný deň detí.
viac
25.08.2021
Na Pustom hrade bude opäť kráľovská svadba
Reprodukcia kráľovskej svadby, ktorá sa pôvodne uskutočnila pred viac ako 750 rokmi na Pustom hrade nad Zvolenom, bude v sobotu (28. 8.) na tom istom mieste.
viac
23.10.2021
Na Pustom hrade otvorili obnovený náučný chodník s 21 tabuľami
Počas slávnostného otvorenia náučného chodníka boli návštevníkom predstavené i archeopieskovisko a štúdia realizovateľnosti via ferratového areálu v okolí hradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %