Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.12.2016 10:45

Župné dotácie pomohli obciam uskutočniť ďalšie projekty


Projekt „Nový život pre synagógu“ v Rohožníku.


Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja sa pozreli na využívanie dotácií, ktoré župa poskytla obciam Suchohrad, Rohožník, Dubová a Píla.


„Dotačná výzva je nastavená pre podporu regionálneho rozvoja v území Bratislavského kraja tak, aby boli podporené projekty jednak tie, ktoré by inak nemohli byť uskutočnené. Predovšetkým sú to projekty v oblasti kultúry, ktoré by sa inak vôbec neuskutočnili, pretože potrebujú nielen základný impulz, ale potrebujú na začiatok prefinancovať všetky výdavky. Určená je však aj na spolufinancovanie projektov, ktoré by pravdepodobne boli uskutočnené zo strany predovšetkým žiadateľov v podobe miest a obcí, ale neboli by zrealizované v rovnakej kvalite a za rovnaký čas, ako keď sú financované z dotácií župy. Takto sa bratislavská župa vie pridať k úspešným projektom a k ich urýchleniu, ale zároveň môžu tie financie ušetriť a použiť ich na ďalšiu revitalizáciu iného verejného priestranstva,” predstavila možnosti dotácií riaditeľka odboru stratégie územného rozvoja a riadenia projektov BSK Barbora Lukáčová.

Prvou zastávkou bola obec Suchohrad na Záhorí...

Čítajte v Obecných novinách č. 49-50/2016 na str. 9.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2017
Bratislavčania môžu hlasovať za športovca Bratislavy a Bratislavského kraja 2017
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do obľúbenej ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2017. Hlasovanie je spustené na webovej stránke hlavného mesta a potrvá do 12. decembra 2017.
viac
08.08.2018
BSK: Oceňte osobnosti kraja
Župa aj tento rok ocení tých, ktorí prispeli k šíreniu dobrého mena Bratislavského samosprávneho kraja, významným spôsobom sa zaslúžili o rozvoj regiónu, o zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Navrhnúť kandidátov na Ocenenia BSK možno do konca augusta 2018.
viac
28.03.2019
BSK: Kraj opäť odmeňuje učiteľov
Presne 3 408 zamestnancov župných škôl už zajtra pri príležitosti Dňa učiteľov dostane poďakovanie a ocenenie za svoju prácu. Každý pedagogický aj nepedagogický zamestnanec župnej školy dostane 100 eurovú odmenu podľa výšky svojho úväzku.
viac
16.08.2019
Nominujte osobnosti Bratislavského samosprávneho krajado konca augusta
Poznáte vo vašom okolí niekoho, kto svojimi činmi urobil niečo výnimočné, kto svojím impulzom, zanietením, nápadmi obohatil oblasť športu, školstva, zdravotníctva, kultúry, či ďalšie oblasti a prispel tak k rozvoju Bratislavského kraja? Nominujte ho na Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %