Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.02.2019 09:15

Župa súčasťou Profesia days Bratislava 2019


Ilustračná snímka IAB Slovakia


Pestrú ponuku stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti prináša Bratislavský samosprávny kraj opäť bližšie k rodičom a žiakom základných škôl.


Prvýkrát sa stáva súčasťou podujatia Profesia days Bratislava 2019, ktorého už 10. ročník odštartuje budúci týždeň na bratislavskom výstavisku INCHEBA EXPO.

„Technológie idú stále dopredu, neustále sa vyvíjajú, ale nič nenahradí osobné stretnutie, možnosť porozprávať sa o škole so študentami, pedagógmi ako aj zamestnávateľmi, budúcom povolaní a uplatnení. Jednoducho sa lepšie zorientovať v ponuke škôl ako aj trhu práce. Preto pozývam rodičov a žiakov základných škôl, aby sa prišli porozprávať so študentami, ktorí budú naše školy prezentovať,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Festival príležitostí Profesia days Bratislava 2019 sa uskutoční v stredu 6. marca od 9:00 do 19:30 hodiny a pokračovať bude vo štvrtok od 9:00 do 17:00 hodiny.  Slávnostne ho v stredu o 10:00 hodine otvoria na hlavnom pódiu Ivana Molnárová - CEO Profesia, spol. s r.o., Juraj Droba - predseda Bratislavského samosprávneho kraja , Matúš Vallo - primátor Hlavného mesta Bratislava a Matúš Gála - generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika, v.o.s..

Organizátori pripravili opäť prednášky úspešných a inšpiratívnych osobností ako Rytmus, Sajfa či Natália Kisková, workshopy, kariérne poradenstvo, konzultácie životopisov a modelové pohovory, jazykové, osobnostné a IT testovanie aj s certifikátmi a pripravených je niekoľko špecializovaných ostrovov - Ostrov mladých talentov, Ostrov technológií a IT, Ostrov podnikania, Ostrov kreativity a marketingu, Ostrov zdravia, Ostrov spoločenskej zodpovednosti a Zóna príležitostí s desiatkami zamestnávateľov.

V rámci festivalu príležitostí sa po prvý zúčastní aj Bratislavský samosprávny kraj, ktorý bude reprezentovať 21 stredných odborných škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Počas trvania festivalu sa môžete zastaviť aj v improvizovanej „pracovnej obývačke Bratislavského samosprávneho kraja“,  kde sa záujemci o výkon pedagogickej profesie môžu informovať o možnostiach a ponuke pracovných miest na župných stredných odborných školách. Okrem stánkov jednotlivých škôl, kde nájdete podrobné informácie, si bude môcť vypočuť aj zástupcov škôl či študentov na pódiu.

Užitočné informácie týkajúce sa stredných odborných škôl  nájdete na  www.strednapremna.sk

Vstup na podujatie je zadarmo a vstupenka platí počas oboch dní konania festivalu. Stačí sa len registrovať na https://registracia.profesiadays.sk/

Viac sa dozviete na https://profesiadays.sk/

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2017
Počas horúčav ponúkne župa útočisko pre starších
Bratislavský samosprávny kraj dočasne sprístupní seniorom svoju veľkú klimatizovanú rokovaciu miestnosť na Sabinovskej ulici č. 16. Dôvodom sú vydané výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu pre najbližšie dni.
viac
13.07.2018
Slovensko bude hostiť stovky expertov na ochranu ovzdušia
Bratislava zvíťazila v silnej konkurencii. Bude hostiť prestížne environmentálne podujatie. V novembri 2019 sa v Bratislave uskutoční európske fórum pre čistejšie ovzdušie - Clean Air Forum.
viac
08.08.2018
Bratislavská a Trnavská župa spoločne o doprave
Na dnešnom stretnutí prebrali bratislavský a trnavský župan možnosti spolupráce oboch krajov pri rozvoji verejnej dopravy. Oba kraje spája takmer dvesto kilometrov spoločných hraníc, preto je spoločná koordinácia dopravy a zlepšenie spojenia medzi Bratislavou a Trnavou samozrejmosťou.
viac
18.05.2019
Trenčiansky kraj je pravým hokejovým regiónom
V piatok 17. mája 2019 v areáli trenčianskeho výstaviska Expo Center, a. s., spoznala verejnosť ponuku domácich i zahraničných regiónov. Svoje zastúpenie vďaka stánku KOCR Trenčín región mala na výstave Region Tour Expo 2019 aj Trenčianska župa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %