Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.04.2019 11:05

Župa prináša do ulíc Bratislavy jedinečný zážitok


Rotunda sa momentálne nachádza na bratislavskom Rybnom námestí.


Netradičná stavba pútajúca pozornosť, tak vzhľadom ako aj farbami! Projekt s názvom Rotunda aktuálne do centra hlavného mesta priniesol Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťou CEWE.


 Ide o jedinečný projekt svojho charakteru v rámci Európskej únie, ktorý momentálne nenájdete nikde inde. Rotunda bude slúžiť na propagáciu regiónu v Bratislavskom kraji aj za jeho hranicami. Prvou zastávkou propagujúcou kraj budú blížiace sa Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji.

„Prinášame do mesta a regiónu netradičné a nové veci, ktoré ukážu náš kraj z úplne inej perspektívy. V tejto chvíli je Rotunda vklad župy k Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji. Rotunda bude po Bratislave putovať po turisticky atraktívnych miestach v rámci Bratislavského regiónu, ale aj za jeho hranice“ vyjadril sa Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Konštrukcia Rotundy, ktorá má celoročné využitie, je kruhového pôdorysu o priemere 6-7m a výškou 4m. Vnútri uprostred sa nachádza pódium, kde sa návštevníci môžu odfotografovať s 360° panorámou. Momentálne sa tak na bratislavskom Rybnom námestí môžu turisti odfotiť s panorámou Bratislavy a bratislavského regiónu.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2019
Bratislavský región bližšie k zahraničným turistom
„Gate to Bratislava“ je informačný bod vo Viedni, ktorý minulý týždeň otvorila bratislavská župa.
viac
28.04.2019
Návštevníci MS v hokeji sa môžu tešiť na unikátne zážitky z Košického kraja
Bohatý program mimo zápasového harmonogramu čaká na návštevníkov MS v hokeji 2019 v Košiciach. Niekoľko zaujímavých aktivít pripravila aj organizácia Košice Región Turizmus, ktorá chce takýmto spôsobom využiť významné podujatie nie len na zviditeľnenie samotného mesta, ale aj celého regiónu.
viac
14.05.2019
BSK: Odfotografujte sa s panorámou
Pozrieť si zaujímavosti Bratislavy a bratislavského regiónu z inej perspektívy môžete prostredníctvom netradičnej stavby stojacej na Rybnom námestí. Farebná Rotunda, ktorá má celoročné využitie, je výsledkom spolupráce Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti CEW.
viac
28.12.2021
V Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola
V bratislavskom Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v nebytových priestoroch bytového domu v rámci projektu Nuppu Jasmiini na Hraničnej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %