Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
13.05.2019 02:05

Župa poďakovala tisícke učiteľov


Ilustračná snímka z „učiteľského pikniku“


Bratislavský samosprávny kraj zorganizoval v utorok 7. mája na Železnej studničke pre učiteľov stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti „Učiteľský piknik“.


Cieľom bolo spoločné neformálne stretnutie a najmä poďakovanie župy učiteľom za všetko čo robia či už v škole, ale aj mimo vyučovacích hodín, nakoľko ich práca je stále spoločensky nedocenená. Zároveň sú tieto podujatia aj miestom pre vzájomnú komunikáciu a spoluprácu, výmenu skúseností a spoznanie sa navzájom.

„Treba nielen pracovať, ale aj oddychovať. Aj to je jeden z dôvodov, pre ktoré pravidelne organizujeme pre našich učiteľov „voľnočasové“ stretnutia. V minulom roku to bol piknik na pláži či Vianočná kapustnica a teraz učiteľský piknik, kde sa stretla takmer tisícka zamestnancov našich župných škôl. Verím, že popoludnie venované iba im ich potešilo, spríjemnilo pracovný týždeň a nabilo ich novou energiou. Pozitívnym výsledkom je 15% nárast počtu prihlásených žiakov na naše stredné školy. Veľký podiel na tom majú samotní učitelia, ktorí sa s odhodlaním a energiou pustili spoločne s nami  do naštartovania našich škôl. Ďakujem všetkým, ktorí sa starajú a vzdelávajú naše deti,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

O tom, že Bratislavský samosprávny kraj to so školstvom myslí vážne svedčí aj fakt, že ako jediný zo všetkých odmenil pedagogických, ako aj nepedagogických pracovníkov koncoročnými odmenami vo výške 100 eur. Zároveň každý zamestnanec župnej školy dostal 100 eurovú odmenu podľa výšky svojho úväzku ku Dňu učiteľov v marci tohto roku ako poďakovanie a ocenenie za prácu. Rovnako tak župa od apríla minulého roka preplatila učiteľom viac ako 11 000 hodín ich mimovyučovacej aktivity za takmer milión eur.

„To, že školstvo je pre nás prioritou, nie je iba fráza. Efektívnym manažovaním a zefektívnením viacerých procesov sme v rozpočte našli ďalšie peniaze na podporu našich učiteľov aj samotných škôl. Len spokojný a zaplatený učiteľ je nositeľom dobrého vzdelania,“ uzvarel poradca predsedu BSK pre oblasť školstva Branislav Gröhling.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2018
Motivácia a ocenenie práce je dôležité
Bratislavský samosprávny kraj pripravil ku Dňu učiteľov prekvapenie pre zamestnancov na školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.
viac
28.03.2019
BSK: Kraj opäť odmeňuje učiteľov
Presne 3 408 zamestnancov župných škôl už zajtra pri príležitosti Dňa učiteľov dostane poďakovanie a ocenenie za svoju prácu. Každý pedagogický aj nepedagogický zamestnanec župnej školy dostane 100 eurovú odmenu podľa výšky svojho úväzku.
viac
19.09.2020
Bratislavská župa opäť privítala stážistov
Školstvo, financie, zdravotníctvo, sociálne veci, či cestovný ruch, to sú oblasti, ktoré na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) bližšie spoznajú noví stážisti.
viac
04.11.2021
Víkend zatvorených hraníc sa uskutoční v Bratislave aj tento rok
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si opäť pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Už po šiesty raz sa symbolicky zatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %