Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.05.2019 05:10

ZSSK vypraví mimoriadny vlak z Bratislavy do Brezovej pod Bradlom


Ilustračná snímka (tasr)


Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví pri príležitosti 100. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika v sobotu (4. 5.) mimoriadny vlak do Brezovej pod Bradlom. TASR o tom informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.


"Vlak bude zložený zo šiestich veľkopriestorových vozňov a platiť v nich budú prepravné a tarifné podmienky ZSSK. V Jablonici sú zabezpečené prípoje zo smeru a na smer Kúty. V Brezovej pod Bradlom bude od železničnej stanice premávať bezplatná kyvadlová autobusová doprava," informoval hovorca ZSSK.       

Vlak zo stanice Bratislava hlavná stanica bude vypravený o 6.45 h a bude stáť v staniciach Bratislava-Vinohrady, Trnava, Jablonica, Hradište pod Vrátnom s príchodom do Brezovej pod Bradlom o 9.06 h. Z Brezovej pod Bradlom bude vypravený o 19.03 h s plánovaným príchodom 21.24 h do Bratislavy.       

"Je dôležité pripomínať si zásluhy významných osobností a takou bol nepochybne aj Milan Rastislav Štefánik. Ako národný dopravca považujeme za samozrejmosť zapojiť sa do pietnej spomienky na tohto štátnika, ktorého politický a spoločenský rozmer presahuje hranice našej krajiny," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.02.2018
Brezová p.Bradlom: Mestskí poslanci schválili úver vo výške viac ako 307.000 eur
Poslanci na prvom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Brezovej pod Bradlom schválili úver vo výške 307 091 eur.
viac
16.02.2019
V Brezovej pod Bradlom spojili fašiangy s ochutnávkou zabíjačkových špecialít
V Brezovej pod Bradlom sa uskutočnili v sobotu fašiangové slávnosti, ktoré mesto spojilo s ochutnávkou zabíjačkových špecialít.
viac
03.05.2019
Vystavia časť z trosiek havarovaného lietadla M. R. Štefánika
Pri príležitosti 100. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika vystavia časť z trosiek jeho lietadla v Brezovej pod Bradlom.
viac
14.09.2019
V Brezovej pod Bradlom opäť ožila železničná stanica
Klub priateľov železníc Trnavy a okolia (KPŽT) si pripomenul 120. výročie sprevádzkovania trate Jablonica – Brezová pod Bradlom. V rámci slávnosti vypravil v sobotu historickú súpravu z Trnavy do Brezovej pod Bradlom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %