Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.04.2018 11:50

Zrekonštruovanú škôlku odovzdali do užívania za prítomnosti ministrov


Starosta obce Vojany Štefan Czinke a minister životného prostredia SR László Sólymos pri prehladke priestorov zrekonštruovanej budovy Materskej školy v obci Vojany (okres Michalovce. FOTO TASR - Roman Hanc.


Zrekonštruovanú budovu materskej školy v obci Vojany v Michalovskom okrese vo štvrtok odovzdali do užívania za prítomnosti ministrov životného prostredia Lászlóa Sólymosa a dopravy Árpáda Érseka (obaja Most-Híd). Aj to bol jeden z dôvodov ich návštevy na Zemplíne.


V rámci Environmentálneho fondu išla na obnovu objektu dotácia vo výške 40-tis.  eur. Podporovať tak môžu podľa ministra envirorezortu projekty, ktoré znižujú energetickú náročnosť nielen škôl, škôlok, kultúrnych domov, ale aj obecných úradov. V tomto roku majú na tieto aktivity vyčlenených 10 miliónov eur.       

"Keď človek odovzdáva takúto budovu pre deti, voči ktorým, ja si myslím, máme tú najväčšiu zodpovednosť, aby mohli vyrastať v príjemnom, peknom a zdravom prostredí, tak to je vždy taká príjemná chvíľa pre každého. Som rád, že aj tu vo Vojanoch a nielen tu, ale aj vo viacerých obciach na celom Slovensku sa môžu takéto projekty realizovať a ministerstvo životného prostredia ich podporuje," uviedol Sólymos pre TASR. Cieľom projektov je podľa jeho ďalších slov okrem zlepšenia energetickej efektivity budov, čo sa odrazí v nižších nákladoch na ich prevádzku pre obec, aj obnova ich vzhľadu.       

Ako TASR informoval starosta obce Štefan Czinke, materskú školu postavili v roku 1978. V rámci dotácie realizovali napr. zateplenie budovy, výmenu drevených okien za plastové, tiež vonkajších parapetov, odkvapových rigolov či bleskozvodov. "Máme dve triedy, dokopy navštevuje škôlku 33 detí," doplnil s tým, že v budove sa nachádza tiež kuchyňa, v ktorej sa pripravujú obedy aj pre žiakov miestnej základnej školy.       UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam, videozáznam a foto.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2016
Na likvidáciu čiernych skládok pôjde ďalších 7 miliónov eur
Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) sa rozhodol pokračovať v programe Veľké upratovanie Slovenska, s ktorým prišiel jeho predchodca Peter Žiga (Smer-SD). Pôjde o druhé kolo programu, v tom prvom sa prerozdelilo vyše deväť miliónov eur.
viac
05.06.2017
Minister L. Sólymos ocenil jednotlivcov a kolektívy za ich ekoprínos
Minister životného prostredia László Sólymos dnes (5. 6.) ocenil 32 osobností a kolektívov, ktoré sa mimoriadne pričinili o ochranu prírody a starostlivosť o životné prostredie.
viac
05.04.2018
Envirorezort podporuje aj riešenie biologicky rozložiteľného odpadu
Riešenie odpadového hospodárstva, biologicky rozložiteľného odpadu či zberné dvory v obciach. Aj toto sú priority Ministerstva životného prostredia SR. Pri oboznámení sa s fungovaním zberného dvora v obci Oborín v Michalovskom okrese to vo štvrtok uviedol minister László Sólymos).
viac
07.07.2020
SR sa bude snažiť predísť pokute pre žalobu za ohrozenie hlucháňa
Slovensko sa bude snažiť predísť pokute, ktorá mu hrozí pre žalobu Európskej komisie (EK) za ohrozenie hlucháňa hôrneho. Uviedol to minister životného prostredia Ján Budaj s tým, že teraz bude mať SR čas na obhajobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %