Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.05.2019 11:30

ZMOS: Za nového predsedu zvolili primátora Liptovského Hrádku B. Trégera


Ilustračná snímka z volieb predsedu ZMOS. Snímka: (red)


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho zvolili účastníci Snemu ZMOS-u, ktorý sa koná v hlavnom meste 22. a 23. mája.


O výsledku volieb informovali na začiatku štvrtkového rokovania snemu.       

Tréger bol zvolený nadpolovičnou väčšinou už v prvom kole tajnej voľby. V krátkom príhovore k účastníkom snemu po vyhlásení výsledkov nový predseda zdôraznil, že ZMOS bude pri obhajovaní záujmov miest a obcí pod jeho vedením korektným, konštruktívnym, ale i sebavedomým partnerom. "ZMOS bude plniť svoje ciele tak, aby nešliapal po ľuďoch. Budeme počúvať všetkých, no budeme sa riadiť našimi hlavami, nebudeme klamať a ani si skracovať či zľahčovať cestu," vyhlásil Tréger.       

O post predsedu ZMOS-u sa uchádzali štyria kandidáti. Pôvodne ich bolo päť, no doterajší predseda združenia Michal Sýkora v stredajšom (22.5.) príhovore na začiatku snemu oznámil, že sa rozhodol neobhajovať mandát. Vysvetlil to snahou o upokojenie situácie a zachovanie jednoty ZMOS-u. V združení v poslednom období zaznievala od časti primátorov kritika na pasivitu a nedostatočnú akcieschopnosť strešnej organizácie, jednak pri reforme verejnej správy, ale i obhajovaní záujmov miest a obcí pri zavádzaní sociálnych opatrení zaťažujúcich rozpočty samospráv.       

Nový šéf ZMOS je od roku 2008 primátorom v Liptovskom Hrádku, od roku 2009 poslancom Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), v rokoch 2015 - 2017 pôsobil i ako podpredseda ŽSK.       

V období 2010 až 2014 bol členom Rady ZMOS-u, takisto odbornej sekcie školstva, mládeže, športu a vzdelávania .    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2019
Profil nového predsedu ZMOS Branislava Trégera
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Za predsedu strešnej organizácie miest a obcí ho zvolili v tajnom hlasovaní účastníci Snemu ZMOS-u, ktorý sa koná v hlavnom meste 22. až 23. mája.
viac
23.05.2019
Každý problém má svoje riešenie, uisťuje nový predseda združenia B. Tréger
Neexistuje problém, ktorý sa nedá riešiť. Týmto mottom sa chce v čele Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) riadiť jeho nový predseda Branislav Tréger. Svoju víziu v krátkosti predstavil na štvrtkovej tlačovej konferencii po skončení sa dvojdňového (22. 5. - 23. 5.) Snemu ZMOS.
viac
01.10.2020
O problematike voľby kontrolórov musíme informovať
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s komplikáciami pri voľbe hlavných kontrolórov samospráv listom obrátil na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aj na parlamentný výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
23.05.2023
Do druhého kola vo voľbách predsedu ZMOS postúpili dvaja kandidáti
Predstavitelia miest a obcí si v prvom kole nového predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) nezvolili.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %