Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.08.2018 10:46

ZMOS pripravuje konferenciu MUNICIPÁLNA V4


Ilustračná snímka, zdroj: iHodnoty


Ambíciou každoročného dvojdňového podujatia, realizovaného v rámci národného projektu, bude prerokovanie tém, z prostredia miestnej územnej samosprávy, ktoré majú výrazné presahy na mestá a obce v rámci krajín Vyšehradskej formácie.


Septembrové podujatie s názvom Municipálna V-4: SMART agenda pre kvalitu a modernizáciu spojí zástupcov samospráv na úrovni V4 k trom témam. Účastníci podujatia sa budú venovať SMART inovatívnym prístupom a komplexným riešeniam. Ďalší blok sa zameria na vstup do problematiky financovania a technickej asistencie municipálneho rozvoja a cezhraničnej spolupráce. V poradí tretí blok konferencie bude venovaný kontrolnej činnosti v samospráve – prevencii a otvorenosti. Na záver konferencie sa účastníci podujatia zapoja do formulovania záverov a odporúčaní pre ďalšie aktivity národného projektu.

Prednášajúcimi v jednotlivých blokoch budú zástupcovia samospráv z krajín V4 vrátane zástupcov Najvyšších kontrolných úradov, Úradu vlády SR a vybraných ministerstiev, finančných mechanizmov pôsobiacich na Slovensku, a tiež Európskej investičnej banky či Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Prvej konferencie v takomto formáte sa tiež zúčastnia predsedovia ZMOS z Českej republiky, Maďarska a Chorvátska, ktorí prejavili záujem o národný projekt ZMOS.

Cieľovou skupinou medzinárodnej konferencie sú štatutárni predstavitelia miest a obcí, odborní zamestnanci mestských a obecných úradov, zamestnanci spoločných obecných úradov, hlavní kontrolóri, prednostovia a ekonómovia mestských a obecných úradov.

Podujatie sa uskutoční v dňoch 18. a 19. septembra v hoteli Kaskády v Sliači. Počet účastníkov konferencie je limitovaný kapacitou priestorových možností /max 100/, účasť na konferencii pre zaregistrovaných /vrátane občerstvenia/ je bezplatná. Ubytovanie pre zaregistrovaných počas konferencie (18./19. 9. 2018) hradí ZMOS. O prihlasovaní záujemcov na podujatie budeme informovať v priebehu augusta spolu s predstavením celého programu podujatia.

Medzinárodná konferencia je súčasťou aktivít v rámci národného projektu ZMOS s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý realizujeme vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.

Autor: Michal Kaliňák, gestor projektu, hovorca a tajomník rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2018
ZMOS organizoval jedinečnú medzinárodnú konferenciu
Združenie miest a obcí Slovenska v polovici septembra zorganizovalo jedinečnú medzinárodnú konferenciu. „Municipálna V-4: SMART agenda pre kvalitu a modernizáciu“ ktorá bola prvým podujatím svojho druhu, ktoré organizuje ZMOS s presahmi na celý administratívny priestor Vyšehradského zoskupenia.
viac
02.10.2020
Konferencia o bezpečných cyklotrasách
Nadácia Ekopolis pozýva aj odborníkov z miest a obcí na konferenciu Zvýšenie bezpečnosti na cestách Dunajskej oblasti pre všetkých účastníkov premávky, ktorá sa uskutoční online 15. októbra 2020 od 10,00 do 12,30.
viac
20.09.2021
ZMOS organizuje tretí ročník medzinárodnej konferencie MUNICIPÁLNA V-4
Ambíciou každoročného dvojdňového podujatia je diskusia o témach, ktoré sa týkajú miest a obcí v každom zo štátov Vyšehradskej formácie. V priebehu dvoch dní tak so svojimi príspevkami vystúpia takmer dve desiatky prednášajúcich.
viac
25.10.2021
ZMOS tvorí značku MUNICIPÁLNA V 4
Združenie miest a obcí Slovenska má ambíciu budovať značku MUNICIPÁLNA V 4. Po viacročných aktivitách v tomto teritóriu uspelo s projektom, ktorým sa bude viac orientovať na podporu cezhraničného potenciálu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %