Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.05.2019 08:05

Zmena rozpočtu TSK umožní štvormiliónovú investíciu do troch nemocníc


Ilustračná snímka


Takmer štyri milióny eur investuje v tomto roku Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) do nových investičných akcií v troch nemocniciach vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Vyplýva to zo zmeny rozpočtu kraja, ktorú na svojom zasadnutí schválili minulý týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.


Ako o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Lenka Kukučková, za 913 000 eur budú v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach napojené nízkonapäťové rozvody jednotky intenzívnej starostlivosti na energocentrum a náhradný zdroj vrátane obstarania hlavného rozvádzača.         

Na začatie komplexnej rekonštrukcie stravovacej prevádzky, kuchyne a práčovne vrátane strechy v NsP Myjava kraj v rozpočte vyčlenil približne 436.000 eur. Ďalších 405 000 eur investuje TSK do prebudovania oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) na oddelenie multidisciplinárnej a intenzívnej starostlivosti (OMIS). Okrem stavebných úprav pribudne aj nová elektroinštalácia, vykurovanie, vzduchotechnika, zdravotechnika a napojenie ústredného kúrenia.         

„Pre NsP Myjava sa v zmene rozpočtu počíta aj s nákupom prístrojového vybavenia na novú neurologickú ambulanciu, EEG a EMG prístroja na vyšetrenie a diagnostiku pacientov a nového chladiaceho zariadenia na uskladnenie krvi v celkovom objeme približne 54 000 eur,“ doplnila Kukučková s tým, že na považskobystrickú nemocnicu je vyčlenených 984.000 eur na prvú etapu komplexnej rekonštrukcie a modernizácie elektrozariadení na transformáciu a distribúciu elektriny.       

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku chce kraj vrátiť nemocniciam vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti tie činnosti, ktoré sa v minulosti sprivatizovali. „Chceme s našimi tromi nemocnicami súťažiť o znovuzískanie rýchlej lekárskej pomoci. Chceme obstarať pre každú nemocnicu jednu sanitku. Lekárov na to máme, v procese prípravy sú projekty, všetky tri nemocnice sa na to pripravili,“ priblížil Baška. Na nákup troch sanitiek je v rozpočte vyčlenených 420 000 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2017
Žilinská župa zvýšila rozpočet o vyše 26 miliónov eur
Viac peňazí pôjde do rozvoja regiónov, predovšetkým na opravy ciest, do zdravotníctva na nákup nových prístrojov či rekonštrukcie a pokračovať bude aj modernizácia stredných škôl i domovov sociálnych služieb.
viac
20.12.2017
Trenčiansky kraj plánuje v budúcom roku investície za takmer 50 miliónov eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) plánuje v budúcom roku zrealizovať investičné projekty v organizáciách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti za takmer 50 miliónov eur. Najviac má ísť do oblasti dopravy, vzdelávania a zdravotníctva.
viac
31.08.2022
Poslanci menili rozpočet, viac pôjde na mzdy, opravy ciest a akadémiu
Výdavková časť rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na tento rok bude takmer o 5,2 milióna eur vyššia. Zmenou rozpočtu o tom rozhodlo na utorkovom zasadnutí Zastupiteľstvo TSK. Zvýšenie výdavkovej časti vykompenzujú v rozpočte zvýšené príjmy z výberu daní.
viac
04.05.2023
Mesto dofinancuje školám náklady na energie
Mesto Prievidza dofinancuje školám vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti náklady na energie. Počíta s tým prvá zmena rozpočtu, v rámci nej sa vyčlenili financie i na projektové dokumentácie. Zmenu schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %