Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.12.2017 09:34

Zlučovanie základných škôl s materskými bude v Trnave pokračovať


Základná škola Spartakovská. Snímka zdroj: (MsÚ).


Prvé zlučovanie základných škôl s materskými sa uskutočnilo v Trnave ešte v roku 2013. V procese zlučovania bude Mesto Trnava pokračovať od 1. februára 2018.


Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré sa konalo 12. decembra 2017 sa menilo uznesenie k zlučovaniu škôl kvôli novému termínu realizácie.

„Žiadosť o vyradenie a zaradenie škôl do Siete škôl a školských zariadení SR  k 1. 1. 2018 sme podávali cez systém výnimky ministra školstva. Z konzultácií k predmetnej žiadosti na ministerstve školstva začiatkom decembra vyplynulo, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nedokáže vzhľadom na  nastavené vnútorné pravidlá aparátu ministerstva zrealizovať našu požiadavku k 1. 1. 2018, ale až k 1. 2. 2018. Preto sa menilo na poslednom zasadnutí MsZ uznesenie k zlučovaniu škôl s novým termínom realizácie. Na základe prísľubu MŠVVaŠ SR sa zrealizuje zlučovanie našich škôl k 1. februáru 2018,“ upresňuje Mgr. Ružena Maková, vedúca Odboru vzdelávania, športu a kultúry.

Po zrealizovaní spojenia deviatich materských škôl so základnými školami prejde pod základné školy 116 zamestnancov Mestského úradu (MsÚ) – Materské školy a školské jedálne. Súčasťou MsÚ naďalej zostanú štyri materské školy a školské jedálne s 85 zamestnancami. Tento spôsob racionalizácie má zabezpečiť priame flexibilnejšie riadenie a kontrolu zo strany vedenia školy, zefektívniť časový interval realizovaných opráv a údržby.

Prechodom týchto materských škôl pod právne subjekty bude bežná údržba realizovaná priamo zamestnancom školy, čím sa minimalizujú aj paušálne hodinové mzdy v porovnaní s hodinou sadzbou prác aktuálneho správcu objektov.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2019
Radnica dopláca za reštituované byty niekoľko tisíc eur mesačne
Trnavskej radnici sa nepodarilo v zákonnej lehote do konca roka 2016 poskytnúť bytovú náhradu všetkým nájomníkom reštituovaných bytov, a tak aktuálne musí uhrádzať ich majiteľom rozdiel medzi regulovaným a komerčným nájomným.
viac
27.05.2020
Klientske centrum a pokladnica mestského úradu budú otvorené dlhšie
Klientske centrum a pokladnica Mestského úradu (MsÚ) v Trnave budú otvorené každý pracovný deň od 8.00 do 16.00 h. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
10.02.2022
Brezno za 7 rokov investovalo do obnovy MŠ a ZŠ vyše 4 miliónov eur
Do materských škôl (MŠ) a základných škôl (ZŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti mesto Brezno za posledných sedem rokov investovalo viac než štyri milióny eur, čo je najviac za posledné desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %