Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.01.2019 03:10

Život v meste komplikujú desiatky centimetrov snehu


Ilustračná snímka (archív)


Desiatky centimetrov čerstvého snehu, ktoré napadli počas utorkového (8. 1.) výdatného sneženia, skomplikovali dopravu v Čadci a ohrozujú bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov mesta.


 Primátor Milan Gura preto zvolal krízový štáb a mesto v stredu vyhlásilo mimoriadnu situáciu. TASR o tom informoval vedúci kancelárie primátora mesta Čadca Marián Kráľ.

 "Od pondelka (7.1.) večera sa sneh z mesta vyváža. To však vlastnými silami a technikou nezvládame. Primátor žiada Čadčanov o zhovievavosť a v rámci možností aj o pomoc pri čistení chodníkov a vjazdov pri svojich domoch. Obyvateľov tiež žiada o trpezlivosť," uviedol Kráľ.       

Doplnil, že zimnú údržbu na miestnych komunikáciách zabezpečuje Mestský podnik služieb Čadca. "Zimnú údržbu v meste riadime podľa plánu zimnej údržby na 131 kilometroch miestnych komunikácií a 23 kilometroch chodníkov, na odstavných plochách a parkoviskách, schodoch a lávkach v meste. Dispečing vydáva pokyny na výjazdy mechanizmov. Čadčania sa v prípade potreby môžu obrátiť na nonstop dispečing +421414323064 alebo mobil 0907 819 682," dodal vedúci kancelárie primátora.       

"V meste sa pracuje v plnom nasadení. Mechanizmy sú sústavne nasadzované, rovnako aj niekoľko desiatok našich pracovníkov. Snažíme sa pri zásahoch reagovať na požiadavky občanov, nie vždy to však je možné," vysvetlil Gura.       

Podľa Kráľa je dôležité zachovať zjazdnosť ciest a odpratať z mesta čo najviac snehu. "Mesto povolalo do boja so snehom ďalšie externé zložky, ktoré budú z mesta nepretržite odpratávať sneh. Krízový štáb vydal opatrenia na zmiernenie súčasného stavu, budeme monitorovať a vyhodnocovať zodpovednosť všetkých, ktorí sa podieľajú na zimnej údržbe v Čadci," uzavrel Kráľ.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Od polovice novembra budú cesty v Trenčianskom kraji monitorované nepretržite
O bezpečnosť na cestách sa v zimnom období starajú cestári 24 hodín denne. Tento rok so 60 kusmi posypovej techniky a 27 nakladačmi. Správa ciest TSK je pripravená aj na prípadné mimoriadne stavy.
viac
23.11.2017
Cestári majú najviac práce na Orave, Liptove a Kysuciach
Na cestách II. a III. triedy v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja upravujú cestári zjazdnosť vozoviek v rámci zimnej údržby. Najviac práce je podľa riaditeľa odboru dopravy ŽSK Ivana Mokrého v severných regiónoch Žilinskej župy.
viac
29.11.2019
Radnica má na zimnú údržbu vyčlenených takmer 70-tis. eur
Mesto Stropkov má na zimnú údržbu k dispozícii viac peňazí ako minulý rok. Na tento rok je vyčlenených takmer 70-tis eur. V minulých rokoch to bolo o 3000 až 6000 eur menej.
viac
12.11.2021
Priebeh zimnej údržby v Žiline budú môcť občania sledovať na webe
Okrem 255 kilometrov cestných komunikácií bude mesto Žilina počas zimy udržiavať aj približne 160 kilometrov chodníkov. Práce spojené so zimnou údržbou by mali stáť približne 720-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %