Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.05.2018 06:05

Žilinčanom slúži nová in-line plocha na zimnom štadióne


Ilustračná snímka


Primátor mesta Žilina Igor Choma, zástupcovia mládežníckeho klubu MsHKM Žilina a členovia vedenia MsHK Žilina, tento týždeň oficiálne uviedli do užívania novú in-line plochu na zimnom štadióne v Žiline.


S finančnou pomocou mesta Žilina sa podarilo na zimnom štadióne zakúpiť a položiť in-line plochu, ktorá vytvorí počas letných mesiacov priestor na trénovanie pre všetky kategórie v rámci MsHKM. „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo za výdatnej pomoci mesta Žilina zabezpečiť túto plochu, ktorá výrazným spôsobom rozšíri možnosti využívania zimného štadiónu aj v letných mesiacoch. Každodenným využívaním in-line plochy sa skvalitní tréningový proces mládežníckych tímov v Žiline,“ povedal konateľ mládežníckeho klubu Daniel Rančák. Investícia si vyžiadala 27 778 eur bez DPH, pričom mesto prispelo sumou 25 tisíc eur.

Hlavným zámerom mesta je podľa žilinského primátora Igora Chomu ponúknuť Žilinčanom ďalšiu možnosť na aktívny šport a v neposlednom rade aj zlepšiť kvalitu života v našom meste. „Zimný štadión budeme môcť vďaka tejto ploche využívať aj v letnej verzii, a čo je dôležité, bude slúžiť širokej verejnosti. Našim záujmom je popularizovať šport medzi mladými, pretože táto oblasť je v súčasnosti zanedbávaná, a tento nový prvok v podobe in-line plochy k tomu určite prispeje,“ uviedol žilinský primátor.

Celodenná brigáda dala všetkým poriadne zabrať, ale výsledok je naozaj perfektný a tréningy mládežníkov naberú opäť nový, zaujímavejší rozmer. „Touto cestou chcem poďakovať aj všetkým trénerom mládežníckych družstiev, hráčom juniorského a dorasteneckého tímu, ktorí sa podieľali svojou pomocou na položení a sprevádzkovaní nového povrchu v hlavnej hale žilinského zimného štadióna,“ uviedol Daniel Rančák. Doplnil, že v priebehu týždňa ešte pribudnú dva prenosné basketbalové koše a dvadsať lôpt, aby bolo využitie plochy čo najpestrejšie. „To znamená, že okrem inline hokeja, hokejbalu, florbalu, či futsalu, sa bude dať plocha využívať aj na spestrenie prípravy formou basketbalu, ktorý nesie viacero hokejových prvkov, “ uzavrel Rančák.

Autor: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
15.04.2018
Mesto chce budovať tréningovú halu,nezrieka sa ani idey zimného štadióna
Nová športová hala na sídlisku JUH, ale aj pokračovanie idey zimného štadióna. To sú investičné plány v oblasti športovej infraštruktúry pre vedenie mesta Malacky do najbližšieho obdobia. TASR to potvrdil primátor Juraj Říha.
viac
08.12.2020
Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne
Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.
viac
22.02.2021
Nová tréningová hokejová hala bude stáť viac ako 4,7 milióna eur
Do konca tohto roka chce mesto Poprad postaviť modernú tréningovú hokejovú halu, ktorá bude súčasťou tamojšieho zimného štadióna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %