Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.11.2016 07:30

Žiaci župných škôl navaria v Bruseli


Žiaci v Bruseli. Snímka zdroj: (bsk).


Týždeň slovenskej kuchyne, ktorý sa začína dnešným dňom v Bruseli, ako súčasť oficiálnych aktivít pod záštitou Predsedníctva SR v Rade EÚ, predstaví zamestnancom európskych inštitúcií slovenské jedlá v podaní žiakov bratislavských župných škôl.


„Bratislavská župa aktívne podporuje duálne vzdelávanie a odbornú prípravu mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj prezentácia ich zručností za hranicami krajiny,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Žiaci z bratislavských župných škôl, SOŠ gastronómie a hotelierstva na Farského 9 v Bratislave, Hotelovej akadémie na Mikovíniho 1 v Bratislave a SOŠ hotelových služieb a obchodu na Pántoch 9 v Bratislave, budú od pondelka variť v kantínach Európskej komisie. V pondelok 7. 11. 2016 sa v kantíne Beulie, kde sídli DG Regio, bude podávať polievka, ryba, pirohy a dezert. V utorok 8. 11. 2016 sa kuchári presunú do Berlaymontu, v stredu si môžu návštevníci prísť vychutnať slovenské študentské menu do DG AGRI. Na poslednom varení v budove Madou sa bude servírovať polievka, ryba, tofu a dezert.

Týždeň slovenskej kuchyne otvoria oficiálne 8. 11. o 12:30 v Berlaymonte podpredseda EK Maroš Šefčovič, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo a za SK PRES veľvyslanec Alexander Micovčin.

 

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Župné školy súčasťou Európskeho samitu regiónov a miest
Počas „Župného štvrtku“ predstavili zástupcovia župy a škôl najprv výstavu fotografií študentov a následne aj program podujatia DANUBE UP 2016.
viac
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
24.05.2017
Informovanosť mladej generácie je dôležitá
V pondelok sa začali Dni otvorených dverí Ústavu pamäti národa 2017, ktorých partnerom je aj Bratislavský samosprávny kraj. Počas piatich dní sa predovšetkým študenti stredných škôl oboznámia s činnosťou Ústavu pamäti národa a výsledkami práce jeho odborných zamestnancov.
viac
09.10.2021
Stredné školy sa prezentovali na Dni župných škôl
Žiaci posledných ročníkov základných škôl, rodičia či výchovní poradcovia si mohli prezrieť ponuku župných stredných škôl. Porozprávať sa mohli priamo so študentmi a pedagógmi o možnostiach štúdia, odboroch, úspechoch i osobných skúsenostiach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %