Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.03.2018 11:52

Zelený vzdelávací fond rozdelí na projekty 155-tis. eur


Logo


Zelený vzdelávací fond, ktorý bol zriadený so zámerom podporiť tretí sektor v snahe o environmentálne vzdelávanie, výchovu a osvetu v spoločnosti, podporí projekty za 155-tis. eur. Finančné prostriedky do fondu venovali súkromné spoločnosti, jedna súkromná osoba a rezort životného prostredia.


TASR o tom informovala Michaela Pšenáková zo Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) so sídlom v Banskej Bystrici, pri ktorej bol fond zriadený.       

O peniaze mohli záujemcovia žiadať od októbra minulého roka, celkom ich bolo 44. Podmienkou prihlásenia bol projekt zameraný na environmentálne aktivity. „Štyridsať z nich splnilo administratívne požiadavky. A z týchto 40 odborná komisia vybrala 28 projektov v hodnote 155.000 eur, ktoré budú z fondu podporené. Teší ma, že o zelené vzdelávanie je stále rastúci záujem," uviedol minister životného prostredia László Sólymos.       

Finančnú podporu dostanú vzdelávacie projekty s regionálnym, ale tiež s celoslovenským významom. Generálny riaditeľ SAŽP Matej Ovčiarka priblížil, že v krátkom čase oslovia oficiálnym listom všetky z fondu podporené organizácie a oboznámia ich o ďalšom postupe, ktorý predchádza podpisu zmlúv. Na realizáciu projektov majú neziskovky čas do apríla 2019.       

Rezort životného prostredia vidí potenciál Zeleného vzdelávacieho fondu aj v budúcnosti. Nateraz sa už rokuje s ďalšími partnermi o podpore v rámci plánovanej druhej výzvy na predkladanie projektov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2018
Už od októbra možno predkladať projekty na podporu vzdelávacích projektov
Štartuje druhý ročník Zeleného vzdelávacieho fondu. Témami sú aj inteligentné mestá či kvalitnejšie ovzdušie.
viac
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
18.05.2022
Rozvoj environmentálnej výchovy má podporiť Zelený vzdelávací fond
Rozvoj environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku má podporiť Zelený vzdelávací fond. Žiadatelia môžu o dotáciu požiadať vo výške od 1000 do 5000 eur.
viac
03.04.2023
O dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu možno požiadať do konca apríla
O dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu možno požiadať do 28. apríla. Cieľom piateho ročníka je podporiť environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %