Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.02.2016 12:00

Zdaňovanie členov volebných komisií bude prebiehať po novom


Voľby sa novými predpismi pre samosprávy zjednoduchšia. (Foto: tasr)


Oblasť zdaňovania, a najmä plnenie odvodových povinnosti pre predsedov, členov a zapisovateľov volebných komisií na úrovni pôsobností, ktoré zabezpečujú mestá a obce, bola v minulých rokoch pre mnohé samosprávy „nočnou morou".


Nie preto, že by účtovníčky nevedeli vypočítať daň, odvody, prihlásiť alebo odhlásiť ľudí z evidencií. Zámerom ZMOS bolo v minulých rokoch pomôcť vyriešiť tieto otvorené otázky postavenia predsedov, členov a zapisovateľov volebných komisií, predsedu, člena a zapisovateľa komisie pre referendum a sčítacieho komisára, a s tým súvisiace problémy s ich zdaňovaním, platením odvodov na sociálne a zdravotné poistenie. Aj keď ZMOS nie je inštitúciou, ktorá je oprávnená na výklad legislatívnych noriem, sme presvedčení, že tento materiál môže pomôcť lepšie sa zorientovať v citlivej problematike zdaňovania a odvodových povinností pre predsedov, zapisovateľov a členov volebných komisií na miestnej úrovni.

Táto oblasť prinášala mnohé vecné problémy a otázniky, ktoré by sa dali zovšeobecniť asi nasledovne:

Čítajte v Obecných novinách 5-6/2016 na str. 6.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2024
Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia so strašidlami
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník strašidelného podujatia. Hororovo-romantický príbeh Spiritus Mortis vzniká v medzinárodnej spolupráci, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %