Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.02.2016 07:00

Zastupiteľstvo Trenčína schválilo vyše 50 zmien a doplnkov územného plánu


Územný plán mesta Trenčín obsahuje nové zmeny podľa podnetov občanov. (Foto: Wikimedia Commons)


Viac ako 50 zmien a doplnkov územného plánu mesta Trenčín schválili na dnešnom zasadnutí poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva. Podľa hlavného architekta mesta Martina Beďatša išlo o prvý veľký balík zmien a doplnkov od schválenia územného plánu mesta v decembri 2012.


"Platný územný plán má už viac ako tri roky a minimálne raz za štyri roky je potrebné územný plán aktualizovať. Zmeny vychádzali z veľkého množstva podnetov najmä fyzických a čiastočne právnických osôb. Podnety sme začali zbierať už po schválení územného plánu v roku 2012," skonštatoval Beďatš. Ako dodal, zmeny sa týkali napríklad výškových regulatívov v peších zónach pri hrádzi Váhu, kde doterajší územný plán neumožňoval budovať prístrešky, či napríklad zastrešenia stojanov na bicykle. "Zmeny sa týkajú aj väčších rozvojových plôch, napríklad pokračovanie sídliska Juh smerom na Východnú ulicu, plocha medzi mestskými časťami Zlatovce a Istebník, či plocha za Ozetou," doplnil architekt.

Mnohým požiadavkám na zmenu a doplnky územného plánu sa podľa neho nevyhovelo. Niektoré komisia do plánu nezapracovala, s inými síce mesto súhlasilo, no súhlasné stanovisko nedali dotknuté orgány. "Týkalo sa to napríklad určitých lokalít pre výstavbu rodinných domov, kde sme napríklad z dôvodu záberu poľnohospodárskej pôdy dostali zamietavé stanovisko. Ďalšie zmeny zamietli napríklad z dopravných dôvodov," priblížil Beďatš s tým, že zmenami a doplnkami sa územný plán zjednodušuje. Územný plán mesta Trenčín sa menil od roku 2012 iba raz. Išlo o zapracovanie zmien a doplnkov v súvislosti s výstavbou dopravného terminálu. Zmenu schválili poslanci v decembri minulého roku.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
25.03.2024
Mestskí policajti v Dubnici nad Váhom preukázali, že sú ľudia na svojom mieste
Dubnickí policajti si pripisujú jeden úspešný zákrok za druhým. Len nedávno sme informovali o dolapení páchateľa, ktorý sa ulakomil na zvislé dopravné značenie, o niekoľko týždňov neskôr dávame do pozornosti odhalenie zlodeja. Ním odcudzené veci sa našli a boli vrátené majiteľke.
viac
22.03.2024
Združenie Samosprávne kraje Slovenska ocenilo vybrané osobnosti Cenou regiónov
Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) po prvý raz udelilo ocenenia za rozvoj samosprávnych krajov a regiónov na Slovensku. Cenu regiónov odovzdalo vybraným laureátom vo viacerých kategóriách vo štvrtok (21. 3.) počas slávnostného galavečera v kultúrno-kreatívnom centre Hviezda v Trenčíne.
viac
22.03.2024
SK8 chce od štátu podiely v spoločnostiach zabezpečujúcich prímestskú dopravu
Združenie samosprávnych krajov Slovenska (SK8) chce požiadať štát o prevod podielov v spoločnostiach zabezpečujúcich prímestskú autobusovú dopravu v jednotlivých krajoch. Po skončení Zhromaždenia SK8 to povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %