Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.05.2019 01:10

Zákaz hazardných hier na území obce bude naďalej podmienený petíciou


Ilustračná snímka, zdroj: casino partouche


Zákaz hazardných hier na území obce bude naďalej podmienený petíciou občanov. Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok odmietli novelu zákona o hazardných hrách z dielne OĽaNO a ďalších opozičných poslancov.


Obciam tak nebude umožnené prijať všeobecne záväzné nariadenie zakazujúce hazardné hry na svojom území aj bez predchádzajúcej povinnosti občanov predložiť petíciu.

Opoziční poslanci tvrdili, že podmieňovanie hlasovania o úplnom zákaze hazardu na území obce existenciou petície, ktorú musí podpísať podľa nich veľmi vysoké percento obyvateľov, sťažuje a v niektorých prípadoch znemožňuje reguláciu hazardu.       

"Výsledkom je, že nie je možné zabezpečiť včasnú ochranu záujmov obyvateľov obce a zabraňovať tak negatívnym dôsledkom hazardu," uviedli predkladatelia s tým, že obdobné právne úpravy v iných členských štátov Európskej únie nepodmieňujú zákaz hazardu existenciou petície obyvateľov obce.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
28.03.2018
Petičný výbor zabojuje za zachovanie zákazu hazardu v Bratislave
Zástupcovia petičného výboru na čele s predsedom a zároveň primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom dnes deklarovali, že sú odhodlaní bojovať za to, aby zákaz hazardu v Bratislave ostal aj naďalej v platnosti.
viac
11.05.2018
Premiér: Mestám a obciam rastú príjmy a zvyšujú sa im aj prebytky hospodárenia
Mestám a obciam na Slovensku rastú príjmy každý rok a zvyšujú sa aj prebytky ich hospodárenia. V Národnej rade SR na to upozornil premiér Peter Pellegrini.
viac
18.12.2020
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 na svojom území hazard
Bratislava zakáže od 1. januára 2021 umiestnenie herní a kasín na svojom území. V budúcnosti, po vypršaní licencií, sa tak už nebudú môcť nachádzať v hoteloch, moteloch, penziónoch, budovách pre obchod a služby, budovách pre kultúru a na verejnú zábavu, či v bytových domoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %