Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.08.2019 10:30

Začína výstavba nového komunitného centra v Detve


Snímka: Zuzana Vrťová


V júli 2019 začalo mesto Detva realizovať projekt pre rozvoj služieb občanom, výstavbu novej multifunkčnej budovy komunitného centra.


Nová budova bude stáť na mieste pôvodnej stavby doterajšieho Centra voľného času na ulici Obrancov mieru. Dodávateľom stavby je víťaz verejného obstarávania, firma I.K.M. Reality-Staving Banská Bystrica, a. s. Zmluvná cena diela je 946 747 Eur. Prvou fázou projektu, ktorá v týchto dňoch prebieha, sú búracie práce.

Je snahou mesta, aby občanom už koncom budúceho roka 2020 odovzdalo novú dvojpodlažnú budovu, kde nájdu priestor pre svoje aktivity všetky vekové kategórie. Svoje sídlo v obnovených priestoroch si tu ponechá aj Centrum voľného času Trend.

Na prízemnom podlaží novej budovy mesto plánuje zriadiť denný stacionár. Tento dá možnosť starším seniorom, ktorí už potrebujú každodennú spoločnosť, aktívne a príjemne stráviť denný čas, kým sa ich blízki a rodinní príslušníci vrátia z práce.

V budove budú mať svoje priestory pre rôzne aktivity a klubovú činnosť aj kluby dôchodcov zo sídliska a Jednota dôchodcov na Slovensku.

Na nadzemnom podlaží budú mať svoje priestory Centrum voľného času a ďalšie organizácie pre deti a mládež. Naprojektované sú tu kancelárie, sklad a triedy Centra voľného času, obslužné miestnosti a archív. Tiež šatne pre mužov a ženy so sociálnym zázemím, krojáreň, klubovňa a priestranná tanečná sála.

Dvojpodlažná budova bude murovaná z pórobetónových tvárnic. Bude stáť na pôvodnom pôdoryse, zastrešená valbovou strechou s pokrytím profilovaným plechom. Hlavný vstup do budovy bude v centrálnej časti a odtiaľ napravo i naľavo budú pokračovať chodby a miestnosti dvoch oproti sebe stojacich krídel. Každé krídlo, na dvoch podlažiach, bude končiť veľkými miestnosťami. Nová budova bude vybavená zastrešenou terasou situovanou do záhrady, ktorá poskytne priestor pre posedenia a oddych. Celková úžitková plocha objektu je 1010 m štvorcových. Prepojenie medzi oboma podlažiami bude cez centrálne schodisko.

Autor: Zuzana Vrťová


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2020
Mesto vybuduje vďaka eurofondom nové komunitné centrum
V podtatranskom mestečku Spišská Belá začnú čoskoro s výstavbou komunitného centra. Zámer schválili tamojší poslanci ešte v máji 2018.
viac
31.03.2020
Nevyužívaný objekt obec prestavia na komunitné centrum
V Senohrade v okrese Krupina prestavajú staršiu obecnú budovu na komunitné centrum. Projekt sa má realizovať vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje. Výška poskytnutého príspevku je 237 123 eur.
viac
28.11.2020
Výstava Zo života Rómov v Detve trvá do konca decembra
Výstavu fotografií Zo života Rómov v Detve si môžu záujemcovia pozrieť v kultúrnom dome do konca decembra.
viac
17.05.2021
Technické služby mesta Brezno budujú na cintoríne nové urnové miesta
Na starom cintoríne v Brezne Technické služby budujú 14 urnových miest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %