Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
04.11.2016 11:15

Začiatok novembra v bratislavskom regióne


Pozvánka.


Skrátený pracovný týždeň vystrieda blížiaci sa víkend nabitý podujatiami.


Prvý novembrový víkend sa môžu domáci aj zahraniční návštevníci bratislavského regiónu tešiť na tradičné podujatie Mesiac fotografie 2016 a Festival Cestou, necestou. Hrad Devín ponúkne v sobotu festival vína, Tomášov roztancuje Cserkészbál, deti v Senci poteší Divadelná nedeľa pre deti a Škriatkovia ponúknu ďalších 30 lokalít ukrývajúcich poklad.

„Tradícia umenia a dobrého vína sa s bratislavským regiónom spája už oddávna a tento víkend je toho dôkazom. Program najbližších voľných dní opäť potvrdzuje, že bratislavský región je tým pravým miestom, kde je možné zažiť tradičnú atmosféru jesene,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Prvá polovica pokladov bude odhalená už dnes (4. 11.)! Škriatkovia odhalia ďalších 30 lokalít v bratislavskom regióne, ktorých navštívenie stojí za to. Spolu ich bude odhalených už 150. Hra Objavuj poklady bratislavského regiónu zajtra začína svoj piaty týždeň. Objaviť poklady môžete prostredníctvom aplikácie Bratislava Region a so zapnutým GPS sa lokalizovať priamo na mieste ukrytého pokladu.

K bratislavskému Devínu už dlhé roky popri Devínskom hrade a Devínskej Kobyle, neodmysliteľne patrí aj devínsky ríbezlák - tradičné lokálne ríbezľové víno vyrobené z červených a čiernych ríbezlí.  V sobotu 5. 11. od 10. do 22. hodiny Devín ožije podujatím Devínsky festival vína. Na festivale budú svoje vína ponúkať nielen vinári z Devína, výrobcovia ríbezľového vína z Devína a vinári z Malokarpatskej oblasti, ale aj vinári zo zahraničia, a to zo susedného Maďarska i Rakúska.

 

 

Mesiac november je už po 26-ty raz venovaný fotografii. Od 1. do 15. novembra sa v Bratislave predstavia fotografie od autorov z celého sveta vo vyše 30 múzeách a galériách. Prostredníctvom množstva kolektívnych a individuálnych výstav z celého sveta a celého radu sprievodných podujatí môžete obdivovať svety cez objektív profesionálov. Tento ročník sa sústredí na dve protikladné línie súčasnej fotografie za posledných 30 rokov, neokonceptuálny prúd a naratívny prúd vo fotografii.

Od 4. do 7. 11. sa uskutoční už štvrtá bratislavská cestovateľská jeseň. Festival Cestou, necestou tento rok ponúkne 39 prezentácii počas 4 festivalových dní.  Premietania si môžete prísť pozrieť  v piatok od 17. do 22. hodiny do DK Ružinov, cez víkend od 10. do 20. hodiny na rovnakom mieste a v pondelok do Café Berlinka SNG od 19. hodiny.

Obec Tomášov pozýva všetkých milovníkov zábavy v sobotu, 5. 11. od 19. hodiny na Cserkészbál. Na maďarskom bále nebude chýbať živá hudba, ktorá sa postará o poriadnu tancovačku.

V nedeľu, 6. 11. si nenechajte ujsť divadelné predstavenie Klauniáda, vynikajúca zábava v podaní Divadla zo šuflíka. Podujatie, ktoré poteší všetky deti sa bude konať v seneckej kinosále o 15:30.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
13.10.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení jesenných podujatí
Tento víkend vytiahnu do ulíc regiónu aj tieto podujatia: filmový festival Jeden svet 2017, Burza starožitností na Hrade Červený Kameň, 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, Petržalská šarkaniáda, Pezinský strapec , Veteránska jazda v Modre a Bratislava Mozart Festival.
viac
10.11.2017
Svätomartinský víkend v regióne
Svätomartinské dni, Cestovateľský festival Cestou necestou, Chute malých Karpát, Historická prehliadka Modry, Bibliotéka či obľúbená lokalizačná hra „Objavuj poklady bratislavského regiónu“. Druhý novembrový víkend v bratislavskom regióne je tu pre vás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %