Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.12.2018 09:05

Začali sa vianočné trhy, rozsvietili stromček na Trojičnom námestí


Vianočný stromček na Trojičnom námestí v Trnave


Vianočný stromček na Trojičnom námestí v Trnave rozsvietili v piatok o 20. hodine a tým sa oficiálne začali vianočné trhy, ktoré potrvajú do 22. decembra.


 Centrum mesta krášli drevená dedina s predajnými stánkami, otvorené je umelé klzisko a na pódiu sa každý deň odohrajú koncertné vystúpenia. Prvým v zozname je piatkový koncert Adama Ďuricu.       

"Počas nadchádzajúceho víkendu sa Trnavčania môžu tešiť na skupiny Family Friend, Funny Fellows, Miloša Biháriho s Dominikou Debnárovou a Voising a potom na ďalších," informoval hovorca mesta Pavol Tomašovič. Vo štvrtok 13. decembra oživí Detský folklórny súbor Trnavček ľudový zvyk na Luciu - vymetanie námestia, do 16. decembra budú vždy od piatka do nedele fungovať tradičné predvianočné tvorivé dielne pre deti. S touto aktivitou v tomto roku okrem mesta prichádza aj Divadlo Jána Palárika, naplánované sú vo výtvarnej dielni divadla na 2., 9. a 16. decembra. Adventný program si pripravilo aj kultúrne centrum Nádvorie, kde budú rovnako koncerty, workshopy a tiež vianočný Trnavský rínek.         

Samostatným projektom sú 4 adventné koncerty. Do kostola sv. Jakuba pozývajú na 2. decembra Trnki - ženská spevácka skupina z Horehronia, 8. decembra Horehronskí chlopi, 15. decembra Mária Čírová a 22. decembra operné hviezdy Mariana Hochelová, Peter Mikuláš a Daniel Čapkovič.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2021
V tomto roku sa adventné trhy v Trnave uskutočnia
Mesto Trnava v predstihu oznámilo obyvateľom mesta, že v tomto roku sa obľúbené a navštevované koncoročné podujatie Advent v Trnave uskutoční.
viac
30.05.2022
Mestský trh sa sťahuje do centra na Trojičné námestie
Mestský trh v Trnave sa od 10. júna presťahuje do centra na Trojičné námestie. Svoje miesto pri zimnom štadióne opustí po viacerých desaťročiach, radnica si od kroku sľubuje jeho zatraktívnenie.
viac
11.01.2023
Začína sa obnova Námestia SNP, vyžiada si rozsiahle zmeny v doprave
Od budúceho týždňa začne v Trnave realizácia dlho očakávaného projektu komplexnej obnovy Námestia SNP v centre mesta. Od pondelka 16. januára si preto vyžiada zmeny dopravnej situácie. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.
viac
24.11.2023
Trnava a Piešťany otvoria vianočné trhy už tento piatok
Trnava i Piešťany plánujú v piatok (24. 11.) otvoriť svoje tohtoročné vianočné trhy. V oboch mestách ich odštartuje rozsvietenie vianočného stromčeka, na nasledujúce dni je pripravený bohatý kultúrny program. V Trnave v piatok vystúpi Katarína Koščová, v kúpeľnom meste kapela Avenue.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %