Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.05.2017 01:44

Začali sa práce na Košickej futbalovej aréne


Vizualizácia Košickej futbalovej arény.


Dnes (30. 5.) o 9. hodine prebehlo odovzdanie a prevzatie staveniska stavby „Košická futbalová aréna – príprava územia".


Za vybudovanie zariadenia staveniska je zodpovedný zhotoviteľ stavby, Inžinierske stavby, a. s., Košice, s ktorým Košická futbalová aréna a. s. uzatvorila 26. mája 2017 zmluvu o dielo ako výsledok verejného obstarávania. Príprava územia bude stáť takmer 395 000 eur a podľa zmluvy má byť dokončená o šesť mesiacov.

„Som veľmi rád, že dnes môžem pozdraviť všetkých futbalových fanúšikov v Košiciach a povedať im, že sme de facto začali s výstavbou novej modernej futbalovej arény. Najpopulárnejší šport na svete, ktorému sa venuje aj u nás najviac detí a mládeže, bude mať v Košiciach dôstojný stánok, spĺňajúci kritériá Európskej futbalovej asociácie UEFA. Budú sa v ňom konať domáce i medzinárodné futbalové zápasy, ale aj iné športové, kultúrne a spoločenské podujatia. Už teraz sa teším na zaplnené tribúny Košickej futbalovej arény," hovorí primátor mesta Košice Richard Raši a avizuje účasť predstaviteľov vedenia mesta na pravidelných kontrolných dňoch počas výstavby Košickej futbalovej arény.

„V rámci prípravy územia budú zrealizované stavebné práce, spočívajúce v odstránení spevnených plôch, v odhumusovaní potrebných plôch, v odstránení navážok a v hrubých terénnych úpravách v trvalom zábere stavby. Zrealizované budú nevyhnutné preklady inžinierskych sietí a realizácia prípojok vodohospodárskych stavieb. Územie dotknuté výstavbou je definované ako archeologické nálezisko a preto je pravdepodobné, že sa na tomto území uskutoční ďalšia etapa archeologického výskumu, nariadená Krajským pamiatkovým úradom v Košiciach," dodáva viceprimátor mesta Košice a predseda predstavenstva akciovej spoločnosti Košická futbalová aréna Martin Petruško.

Na výstavbu nového štadióna má mesto Košice k dispozícii 12 mil. eur. Bezúročná finančná výpomoc z ministerstva financií predstavuje 8 mil. eur so splatnosťou desať rokov a zvyšné štyri milióny sú dotáciou z ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. Zmluvný termín realizácie stavby je stanovený na koniec roka 2020.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
Futbalový štadión vo Fiľakove postupne mení svoj vzhľad
V posledných týždňoch sa v domovskom stánku FTC zrekonštruovali hráčske šatne, sociálne zariadenia pre divákov i priestory, ktoré využívajú kolkári.
viac
27.09.2017
Mesto investuje do rekonštrukcií štadiónov približne 160 000 eur
Mesto Dolný Kubín investuje tento rok do rekonštrukcií zimného a letného štadióna približne 160 000 eur, vrátane finančnej podpory 70 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
viac
28.12.2021
Mesto Košice vyhlási nové verejné obstarávanie na dostavbu futbalovej arény
Mesto Košice neprijme ponuku na dostavbu druhej a tretej etapy Košickej futbalovej arény (KFA) zo strany konzorcia firiem AVA-stav Galanta a OHL ŽS Slovakia Bratislava v celkovej výške 5,6 milióna eur.
viac
16.05.2022
Mesto získalo z Fondu na podporu športu 1,25 mil. eur na Angels arénu
Správna rada Fondu na podporu športu schválila finančný príspevok v sume 1,25 milióna eur na modernizáciu Angels arény v Košiciach pri viac ako 50-percentnom spolufinancovaní zo strany mesta ako jej vlastníka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %