Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.03.2019 02:50

Začala sa modernizácia učební


Aj do tejto učebne v Dérerke dostanú žiaci nové počítače.


Projekty modernizácie učební v Malackách sa už rozbehli. Mesto na ne vlani získalo financie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).


 Výsledkom bude modernizácia učební v troch základných školách, zriaďovateľom ktorých je mesto: ZŠ Dr. J. Dérera, ZŠ na Štúrovej ulici a ZŠ na Záhoráckej ulici. Projekty sa už začali realizovať v prvých dvoch spomínaných školách, Záhorácka by sa k nim mala onedlho pripojiť.

Projekt Modernejšie v Dérerke

Jeho cieľom je vybudovanie a modernizácia dvoch IKT učební a modernizácia fyzikálnej a biologicko-chemickej učebne v Základnej škole Dr. J. Dérera.  V tejto škole už majú vytvorenú novú IKT učebňu, vrátane štruktúrovanej kabeláže, novej podlahy a nových omietok, ktoré odstránili vlhnutie stien. Momentálne je v štádiu schvaľovania proces verejného obstarávania na výpočtovú techniku. Nenávratný finančný príspevok z IROP je vo výške 42 783,95 € a spolufinancovanie mesta je 2 251,79 €.

Projekt Vynovené učebne – kvalitnejšia výučba

Jeho cieľom je modernizácia dvoch IKT učební v Základnej škole na Štúrovej ulici. V tejto škole sa už modernizovala jedna učebňa, vrátane novej štuktúrovanej kabeláže a optického internetu ako príprava na vybavenie novým nábytkom a výpočtovou technikou. Nenávratný finančný príspevok z IROP je vo výške 29 398,40 € a spolufinancovanie mesta je 1 547,28 €.

Autor: -lp-/-otano-


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2019
Mesto zmodernizuje učebne v piatich základných školách za 340-tis. eur
Mesto Šaľa modernizuje v piatich základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta odborné a jazykové učebne. Na ich modernizáciu získalo nenávratný finančný príspevok Európskej únie vo výške 340-tis. eur.
viac
30.09.2019
Dérerka pokračuje cestou modernizácie
Najstaršia škola v Malackách – ZŠ Dr. J. Dérera – zaznamenala ďalší posun vo svojej modernizácii. Projektový zámer samosprávy ako zriaďovateľa pod názvom Modernejšie v Dérerke - v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP)- priniesol dve vynovené učebne.
viac
25.03.2021
ZŠ v Beluši vďaka úspešnému projektu modernizuje odborné učebne i knižnicu
Základná škola v Beluši prechádza výraznou zmenou odborných učební, a to v rámci projektu „Zlepšenie technického vybavenia – ZŠ Beluša“ s celkovou výškou oprávnených výdavkov 185 698,13 eur.
viac
07.12.2021
Mesto Malacky zvažuje výstavbu novej ZŠ
V Malackách by mohla pribudnúť ďalšia základná škola (ZŠ), prioritne by mala byť určená pre deti z rýchlo sa rozrastajúcich mestských lokalít Rádek a Padzelek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %