Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.03.2019 09:45

Žabky tiahnu, tvrdia ochranári z NAPANT a vodičov prosia o opatrnosť


Ilustračná snímka


Žabky tiahnu, tvrdia ochranári z Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) na sociálnej sieti. V tejto súvislosti prosia vodičov o zvýšenú opatrnosť a zníženú rýchlosť jazdy na úseku frekventovanej štátnej cesty I/59 pod obcou Staré Hory v Banskobystrickom okrese.


Už počas uplynulého víkendu sa uskutočnila brigáda odboru strážnej služby NAPANT a stráže prírody, v rámci ktorej osadili zhruba dve tretiny z celkovej dĺžky 550 metrov dlhej ochrannej bariéry popri tomto hlavnom cestnom ťahu. Zvyšok dokončujú tento týždeň.       

"Napriek nie veľmi atraktívnemu počasiu sa nám podarilo zaznamenať už aj prvých pútnikov rodu skokana hnedého. Začiatok migrácie znamená nielen začiatok jari, ale aj pravidelnú návštevu – dva razy denne - migračnej trasy, spojenú s prenosom zachytených obojživelníkov k mokradi na druhej strane cesty. Predpokladaný čas migrácie je jeden mesiac," informuje NAPANT.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2016
Deti sa môžu v Slovenskom raji a na Spiši vydať po Šťastíkových stopách
Pre rodiny s deťmi pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj & Spiš letnú prázdninovú súťaž s názvom Šťastíkova cesta za poznaním a dobrodružstvom.
viac
30.09.2016
Handlová ide rekonštruovať mestské komunikácie za viac ako 2,8 milióna eur
Na viac ako 2,8 milióna eur vyčíslila handlovská samospráva celkovú investíciu do postupnej rekonštrukcie mestských komunikácií a chodníkov na území Handlovej.
viac
23.03.2020
V Leviciach začínajú s rekonštrukciou miestnych komunikácií
V Leviciach sa od začiatku tohto týždňa začína plánovaná rekonštrukcia miestnych komunikácií Sládkovičovej, Tyršovej a Saratovskej ulice. Celkové náklady na ich rekonštrukciu a obnovu sú vyčíslené na 225 000 eur.
viac
30.03.2023
Neďaleko Košíc opäť pribudli zábrany pre migrujúce žaby
Košickí lesníci spolu s dobrovoľníkmi aj túto jar prispievajú k ochrane migrujúcich žiab. Vo vybraných úsekoch ciest neďaleko Košíc už osadili zábrany. Uviedla to dobrovoľníčka a koordinátorka aktivity Ivana Fabianová. Zároveň vodičov žiada o ohľaduplnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %