Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.09.2017 03:25

Z grantového programu Šariš ľuďom rozdelia na projekty 16 000 eur


Šancu na podporu majú väčšie projekty, ktoré sú zárukou trvalej udržateľnosti a kvality a sú zamerané na regionálnu jedinečnosť, a tým aj ekonomickú prosperitu regiónu.


Projekty, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu v Prešovskom kraji a pomáhajú revitalizovať symboly kraja, majú šancu získať finančnú podporu v rámci grantového programu Šariš ľuďom od Pivovarov Topvar prostredníctvom Komunitnej nadácie Veľký Šariš.


O príspevok sa môžu uchádzať slovenské mimovládne subjekty - neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie a neinvestičné fondy do 31. októbra. Na projekty rozdelia sumu 16 000 eur, zmenou oproti predošlým ročníkom je, že nebude určovať strop dotácie na jednotlivé projekty. Informoval dnes o tom riaditeľ Pivovaru Šariš Ján Čerkala.       

„Urobili sme si nejaký prieskum a ten prieskum hovorí, že ľudia naozaj najviac potrebujú v tom regióne podporu cestovného ruchu, pretože ten naozaj na seba nabalí ďalšie a ďalšie aktivity. Pre nás je to tiež taká srdcová aktivita, z týchto projektov môžu žiadatelia dostať tú podporu. Ale pre nás nie je dôležité, aby ju dostalo desať projektov, kde sa potom vytratí tá dôležitosť. Rozdelíme 16 000 eur, ale nebudeme teraz limitovať tú hornú hranicu,“ uviedol Čerkala.       

Riaditeľ šarišského pivovaru ďalej doplnil, že doteraz prostredníctvom ich programu podporili široké spektrum aktivít. Teraz sa chcú zamerať na cestovný ruch. Šancu na podporu majú väčšie projekty, ktoré sú zárukou trvalej udržateľnosti a kvality a sú zamerané na regionálnu jedinečnosť, a tým aj ekonomickú prosperitu regiónu. Vítané budú aj projekty, ktoré prispievajú k revitalizácii turistických atraktivít, ktoré sú významnými symbolmi regiónu.       

Štatút grantového programu nájdu záujemcovia na webstránkach nadácie a pivovaru. Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vyberie komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov Pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.       

Podmienkou je realizácia verejnoprospešných projektov na území Prešovského kraja v období od 1. januára do 31. decembra 2018, zameraných na osoby staršie ako 18 rokov.       

Od začiatku grantového programu v roku 2004 až doteraz Pivovary Topvar rozdali 290 017 eur celkovo na 146 projektov. Prvých desať rokov ešte pod hlavičkou Občianska voľba a neskôr už pod názvom Šariš ľuďom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
04.12.2017
V rámci grantového programu Šariš ľuďom rozdelili 16 000 eur
Šesť neziskových organizácií uspelo v grantovom programe Šariš ľuďom, v rámci ktorého si rozdelia 16 000 eur. O finančnú podporu sa uchádzalo 20 žiadateľov.
viac
11.03.2020
Žilinská župa podporí dobré projekty v kraji
Žilinská župa predstavila ďalšiu formu podpory významných projektov v kraji. Ide o Dotácie predsedníčky ŽSK, ktoré sú zacielené na podporu aktivít nadregionálneho charakteru. Zároveň o necelý týždeň uplynie lehota na prihlasovanie žiadostí o participatívne dotácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %