Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.06.2019 09:05

ZMOS pripravuje aktivity zamerané na parkovaciu politiku


Michal Kaliňák, snímka, zdroj: Teraz.sk


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) organizuje vo Vysokých Tatrách dve podujatia týkajúce sa parkovacej politiky.


Hovorca a zároveň tajomník Rady expertov ZMOS Michal Kaliňák uviedol, že v utorok a stredu (4. a 5. 6.) sa uskutoční v Tatranskej Lomnici seminár, ktorého cieľom bude informovať o aktuálnom stave parkovania na Slovensku.       

„Chceme oboznámiť obce a mestá s legislatívnym rámcom riadenia parkovania, poukázať na význam riadenia parkovania pre udržateľný rozvoj miest a obcí a poskytnúť odporúčanie z praxe pri zavedení spoplatnenia parkovania,“ ozrejmil Kaliňák. Témou prvého tematického bloku bude Riadenie parkovania - teoretická platforma a druhý sa zameria na Riadenie parkovania - poznatky z praxe.       

Druhá aktivita, ktorá je na programe o deň neskôr, sa bude orientovať na aplikačnú prax v kombinácii so smart riešeniami. „Presnejšie, aktivita sa sústredí na informácie o možnostiach uplatnenia moderných technológií v cenových mechanizmoch pre úhradu parkovného, poukázanie na prínos prepojenia použitých technológií s centrálnym systémom riadenia parkovania a tiež oboznámenie účastníkov s využitím monitorovacieho vozidla a smart cities technológií v doprave,“ dodal Kaliňák s tým, že podujatie bude pozostávať z troch blokov. Prvým je smart technológie v samospráve, ďalej praktické príklady využitia smart technológii v parkovaní a na záver smart budúcnosť pri regulácii parkovania a v doprave.       

„Tieto dve aktivity sú súčasťou národného projektu ZMOS s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý realizujeme v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa. Všetky výstupy z oboch dní budú verejne prístupné a publikované na webstránke národného projektu,“ uzatvoril Kaliňák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2017
Systém informatizácie by mal na celom Slovensku fungovať do piatich rokov
Princíp jedenkrát a dosť v oblasti informatizácie na úradoch by mal v súčasnosti platiť v Slovenskej republike už v 2100 mestách a obciach. V priebehu ďalších piatich rokov by to malo byť na území celého Slovenska. Uviedol to na tlačovej konferencii ZMOS výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
30.07.2018
Bezplatné wifi zóny v obciach a mestách môžu pomôcť aj rozvoju turizmu
Bezplatné wifi zóny na verejných priestranstvách v obciach a mestách môžu zvýšiť kvalitu života občanov, ale aj pomôcť k rozvoju turizmu. Uviedol to podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši na tlačovej konferencii v Bratislave, kde zároveň spustil výzvu WiFi pre Teba.
viac
16.05.2020
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu. Predbežne boli na toto obdobie všetky hudobné a športové podujatia zrušené či termíny posunuté na neurčito, ale niektoré z nich sa realizovať budú.
viac
12.05.2022
ZMOS spúšťa naplno Digitálny reštart
Združenie miest a obcí Slovenska koncom roka avizovalo novú aktivitu s názvom Digitálnyreštart. Ten nadväzuje na doterajšie aktivity, spája osvetu s riešeniami pre rozvoj samospráv a komfort obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %