Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.06.2018 10:00

Výťažok z koncertu použijú na zakúpenie športového vybavenia pre škôlkarov


Na snímke telocvičňa v materskej škole vo Vyhniach, okres Žiar nad Hronom.


Deti a učiteľky z materskej školy vo Vyhniach (okres Žiar nad Hronom) chystajú benefičný koncert s názvom Rok v materskej škole. Výťažok z tohto podujatia chcú použiť na zakúpenie nového vybavenie do telocvične materskej školy.


"Myšlienka uskutočniť benefičný koncert vyšla práve vtedy, keď sme dostali ďalšie priestory a vytvorili sme pre deti novú telocvičňu," priblížila riaditeľka Martina Kmeťová.

Keďže rozpočet materskej školy nie je na zakúpenie nového zariadenia postačujúci, rozhodli sa podľa jej slov zabojovať a zorganizovať koncert v ktorom hrajú "prvé husle" práve malí škôlkari. "Výťažok z koncertu bude použitý na nákup náradia, detských fitnes strojov, ktoré prispejú k pohybovej zdatnosti našich detí," podotkla riaditeľka. 

Ako priblížila, telocvičňu pre materskú školu vytvorili z priestorov, kde kedysi sídlila obecná knižnica. Nachádza sa v tom istom objekte ako triedy, a tak nemusia škôlkari chodiť kvôli telocvični do vedľajšej základnej školy.       

Benefičný koncert sa uskutoční 16. júna od 15.00 h na námestí vo Vyhniach. "Určite to bude veľký deň, my sa naň pripravujeme nie mesiac ani dva. Nakoľko sa volá Rok v materskej škole, hostia uvidia, ako ten rok v materskej škole vyzerá, čo všetko deti počas toho roka dokážu, čo sa naučia. No a budú tam aj iní hudobní hostia," dodala Kmeťová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V novej školskej záhrade sa žiaci budú učiť aj oddychovať
Základná škola s materskou školou v Hôrkach (okres Žilina) dnes otvorila novú záhradu, ktorú vybudovala vďaka projektu "Záhrada, ktorá učí".
viac
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
04.05.2017
Stropkov privíta juniorskú volejbalovú špičku na Slovensku
Mesto Stropkov sa chystá na športový sviatok. Už tento piatok tam začínajú trojdňové Majstrovstvá Slovenska vo volejbale junioriek.
viac
07.08.2017
Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu zameranú na školské telocvične
Projekty môžu byť zamerané na zlepšenie vybavenosti telocviční, ale aj výstavbu alebo rekonštrukciu športových priestorov. Žiadosti o poskytnutie dotácie je možné podávať do 29. septembra 2017.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %