Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.10.2018 10:30

Výstava Ružinovskej ekologickej fotografie


Ilustračná snímka - Bratislava-Ružinov)


Mestská časť Bratislava-Ružinov vyhodnotila už po trinásty krát súťaž Ružinovská ekologická fotografia. O tom, že ekológia a fotografia môžu spolu dobre fungovať sa už niekoľko rokov presviedčajú účastníci, diváci i organizátori tohto podujatia.


Počas uplynulých týždňov deti aj dospelí na fotografiách zachytávali vzťah obyvateľov k verejnému priestoru. Fotili životné prostredie Bratislavy a jej okolia, ale aj súčasnú podobu mesta a Ružinova.

Fanúšikovia fotografovania súťažili v troch kategóriách – deti do 16 rokov, mládež od 16 do 21 rokov, dospelí nad 21 rokov. Do 13. ročníka Ružinovskej ekologickej fotografie sa prihlásilo 79 súťažiacich. Odborná porota v zložení: Mgr. Judita Csáderová (fotograf a pedagóg), PhDr. Zuzana Školudová (odborná pracovníčka pre film a fotografiu Národného osvetového centra), Mgr.Art. Michal Svítok (fotoreportér TASR) a Mgr. Martin Pener (zástupca starostu MČ Bratislava-Ružinov) spomedzi súťažných prác vybrala tie najlepšie. „Potešila nás účasť jednak už stálych prispievateľov, ale aj nových autorov. Svedčí to o popularite podujatia, ale aj potrebe autorov vyjadriť sa k tejto téme,“ uviedla vo svojom príhovore členka poroty Mgr. Judita Csáderová.

Na včerajšej vernisáži (1. októbra 2018) v obchodnom centre Retro, si z rúk starostu Ružinova Dušana Pekára prevzalo ocenenie spolu 14 autorov vo všetkých súťažných kategóriách. „Tvorcovia fotografií zachytili stav prírody vo svojom okolí. Zobrazujú krásy, ale aj negatívne javy a udalosti. Podujatie Ružinovská ekologická fotografia nás tiež upozorňuje k väčšej angažovanosti v starostlivosti o svoje okolie. Verím, že ocenené a vystavené fotografie si nájdu svojho diváka a budú, podobne ako celé podujatie prínosom pre všetkých zainteresovaných,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár. Osobitnú cenu zástupcu starostu za fotografiu zobrazujúcu prostredie mestskej časti Ružinov získala Anna Semková. Fotografia sa volá Posledné farby jesene a zachytáva okolie ružinovského jazera Rohlík.

Všetky najlepšie zábery budú vystavené v priestoroch OC Retro do 14. októbra 2018.

Autor: (ts-Bratislava-Ružinov-Jana Pôbišová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2017
Sobota na Štrkovci v znamení rybích špecialít a oslavy MDD
V sobotu 3. 6. 2017 rozvonia okolie Štrkoveckého jazera opäť rybími špecialitami. Dôvodom sú tradičné Ružinovské rybárske slávnosti. Zároveň bude v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere aj Ružinovský deň detí.
viac
03.11.2017
Ružinovská lýra dáva opäť príležitosť mladým talentom
Mestská časť Bratislava - Ružinov a Cultus Ružinov aj tento rok hľadajú tých najlepších skladateľov a textárov z Bratislavského kraja. Víťazná pieseň získa publicitu a mediálnu podporu v rozhlase RTVS a rádiu Viva.
viac
26.01.2018
Ružinov v sobotu rozvoňajú zabíjačkové špeciality
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili pre všetkých milovníkov mäsa tradičné Ružinovské zabíjačkové slávnosti. V sobotu 27. januára od 9.30 v Parku Andreja Hlinku opäť ožijú zvyky, ktoré budú pripomínať tradície výroby zabíjačkových pochúťok.
viac
17.09.2018
Ružinov hľadá najlepších slovenských primášov
Bratislavský Ružinov v spolupráci s miestnou organizáciou Cultus Ružinov hľadajú najlepších slovenských primášov. V rámci tohtoročnej rovnomennej súťaže hľadajú najlepších vedúcich hudobníkov, ktorí hrajú prím, teda prvé husle v ľudovej cimbalovej kapele, či v inom hudobnom súbore.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %