Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
15.09.2018 04:32

Výstava archívnych dokumentov priblíži dejiny Slovenska


Výrez z plagátu.


Ministerstvo vnútra v rámci osláv 25. výročia vzniku Slovenskej republiky, 50. výročia obrodného procesu a 100. výročia vzniku Československej republiky pripravuje konferenciu NA CESTE K SLOVENSKEJ ŠTÁTNOSTI v dňoch 18. – 20. septembra v Historickej radnici mesta Košice.


Na trojdňovom podujatí, nad ktorým prevezme záštitu štátny tajomník MV SR Rudolf Urbanovič, sa stretnú odborníci-archivári z celého Slovenska, akademickí pracovníci, vrátane hostí z Českej republiky.

Jedným z hlavných momentov podujatia bude unikátna zážitková výstava viac ako 600  archívnych dokumentov zachytávajúcich dianie, ktoré formovalo našu súčasnosť. Až do polovice novembra ju môžete zhliadnuť v Kunsthalle Košice.  

Slávnostné otvorenie výstavy pripravenej interaktívnou formou sa uskutoční počas druhého dňa konferencie, 19. septembra 2018 o 17. hodine v košickej Kunsthalle.  Určite si netreba nechať ujsť prehliadku expozície do detailov pripravenú v spolupráci s archivármi z celého Slovenska.

Výstavu takéhoto charakteru a rozsahu v najbližších rokoch nezažijete, uvádza sa na stránke MV SR. Aj preto je podujatie neopakovateľnou príležitosťou pre odborníkov i nadšencov všetkých vekových kategórií obohatiť si vedomosti o historickom vývoji vzniku Československa a nasledujúcich dejinných udalostí až k vzniku súčasnej Slovenskej republiky, členskej krajiny EÚ, vzájomné stretnutia nevynímajúc.

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2017
Zákon roka je hotový
Ministerstvo financií SR (MF SR) dokončilo návrh rozpočtu verejnej správy na najbližšie tri roky, ktorý napĺňa ciele programového vyhlásenia vlády a je v súlade s medzinárodnými záväzkami vyplývajúcimi z nášho členstva v eurozóne.
viac
29.08.2018
Na ceste k slovenskej štátnosti
Najcennejšie archívne dokumenty mapujúce vyše 100 rokov existencie Slovenska budete môcť vidieť v košickej Kunsthalle
viac
02.10.2020
Upravený režim na pracoviskách MV SR počas núdzového stavu od 5. októbra
Ministerstvo vnútra upozorňuje, že v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu prijalo viacero opatrení pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel na dopravných inšpektorátoch, oddelení dokladov, pracovísk okresných úradov a klientskych centier.
viac
09.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát so zameraním na životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %