Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
08.12.2018 07:45

Vysoké Tatry: J. Mokoš začal svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora


Ján Mokoš, snímka TASR


Svoje piate volebné obdobie vo funkcii primátora mesta Vysoké Tatry v okrese Poprad začal Ján Mokoš (nezávislý) počas uplynulých dní. Mandátov sa ujali aj poslanci, ktorí už majú za sebou prvé pracovné zasadnutie.


Post viceprimátora ani miesto v Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry zatiaľ obsadené nie sú. TASR o tom informoval komunikačný manažér mesta Martin Sýkora.       

"Dôvera Tatrancov je pre mňa veľkým záväzkom. V komunálnych voľbách voliči nerozhodovali iba o primátorovi, ale aj o poslancoch mestského zastupiteľstva. Delegovanie moci je základným pilierom demokracie. Vážil som si a ctím si každého poslanca a poslankyňu tatranského mestského parlamentu," povedal Mokoš.       

Zloženie mestského zastupiteľstva (MsZ) sa v porovnaní s predchádzajúcim volebným obdobím výrazne zmenilo. Z pôvodného desaťčlenného pléna zostali v poslaneckom kresle len dvaja.       

MsZ po ustanovujúcej časti absolvovalo aj prvé pracovné zasadanie. Poslanci odsúhlasili päť komisií a ich zloženie. Konkrétne komisiu finančnú, majetku a stavebnej činnosti, komisiu cestovného ruchu, medzinárodných vzťahov a životného prostredia, komisiu školstva, kultúry, športu, zdravotníctva a sociálnych vecí, komisiu požiarnej ochrany a komisiu na ochranu verejného záujmu. Poslanci schválili aj delegovanie zástupcov mesta do rady škôl, predstavenstiev a dozorných rád.       

Naopak, na svojom zasadnutí nedelegovali členov do Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry a do predstavenstva OOCR, potvrdili primátora Mokoša ako jeho člena. V dozornej rade OOCR bude pôsobiť poslankyňa Alžbeta Nedorostová. Ako mesto uvádza, informácie, že predsedom predstavenstva OOCR bol menovaný primátor, ktorý by mal nahradiť vo funkcii Michala Sýkoru, sú zmätočné a nezakladajú sa na pravde. "Obsadením postu v OOCR sa budeme zaoberať v najbližšom období," povedal Mokoš, ktorý zatiaľ neobsadil ani stoličku viceprimátora.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2017
Mesto chce v boji o miliónové pozemky požiadať o pomoc aj NR SR
Mesto Vysoké Tatry sa chce v boji o dôležité pozemky, na ktorých stojí napríklad Mestský úrad v Starom Smokovci, park, parkoviská, chátrajúci amfiteáter či iné nehnuteľnosti, obrátiť aj na Národnú radu (NR) SR a vládu SR so žiadosťou o pomoc pri riešení tejto situácie.
viac
01.12.2018
Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci
Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.
viac
03.12.2018
Novozvolený primátor Peter Fiabáne sa ujal funkcie
Novozvolený primátor mesta Žilina Peter Fiabáne sa v pondelok ujal funkcie na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline. Sľub poslanca zároveň zložilo 29 z 31 poslancov, medzi nimi aj Igor Habánik (koalícia OĽaNO, SaS, OKS, NOVA), ktorý nahradil Fiabáneho.
viac
10.12.2018
Holíč: Staronový primátor Zdenko Čambal a poslanci zložili sľub
V Holíči po štvrtý raz zložil sľub primátora Zdenko Čambal. Spolu s ním na piatkovom ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj 15 zo 16 poslancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %