Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.10.2018 09:25

Vyplnením dotazníka za lepšiu dopravu


Ilustračná snímka BSK


Bratislavský samosprávny kraj spustil dnes dotazníkový prieskum, ktorý bude podkladom pre spracovanie dokumentu „Plán udržateľnej mobility“. Strategický dokument Plán udržateľnej mobility Bratislavského samosprávneho kraja bude základným nástrojom na plánovanie dopravného systému v regióne.


„Dotazník budú môcť vyplniť domácnosti aj jednotlivci z celého Bratislavského kraja. Len vďaka pravdivým údajom budeme môcť v nasledujúcich rokoch pracovať na rozvoji dopravy a na skvalitňovaní služieb pre obyvateľov kraja. Okrem toho je Plán udržateľnej mobility základnou podmienkou čerpania eurofondov na rozvoj regionálnej a mestskej verejnej dopravy. V jednoduchosti to znamená, že to, na čo Plán ukáže, že treba urobiť, na to budú eurofondy a peniaze z verejných zdrojov,“ zhrnul bratislavský župan Juraj Droba.

Zámerom Plánu udržateľnej mobility Bratislavského samosprávneho kraja je na základe získaných informácií vypracovať hodnovernú analýzu a model súčasného stavu, ktorý bude kvalitným podkladom pre prognózu dopravných vzťahov a pre následný návrh opatrení v prospech obyvateľov Bratislavského kraja. Strategický dokument Plán udržateľnej mobility bude predstavený koncom budúceho roka.

Exaktným vyplnením dotazníka tak môže každý cenne prispieť k zmapovaniu reálnych dopravných potrieb obyvateľov Vašej obce. Prieskum je anonymný. Anketový dotazník nájdete na webovej stránke:

https://www.surveygizmo.com/s3/4587315/dotaznikovy-prieskum-dopravneho-spravania

Projekt je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Mobilná aplikácia IDS BK by mala byť realitou v roku 2017
Mobilná aplikácia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov, by mala byť realitou v roku 2017.
viac
11.10.2017
Poprad spustil dopravno-sociologický prieskum v domácnostiach
Mesto Poprad spustilo 9. októbra dopravno-sociologický prieskum, ktorého realizácia bude v popradských domácnostiach prebiehať až do 6. novembra.
viac
22.05.2020
Do začiatku júna možno pripomienkovať plán dopravného systému v kraji
Verejnosť môže do 2. júna pripomienkovať plán udržateľnej mobility Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Návrh plánu, ktorý je základným nástrojom na zabezpečenie vyváženého rozvoja dopravného systému v regióne, je zverejnený na portáli Ministerstva životného prostredia SR.
viac
07.08.2020
Analýza mobility odhalila silné i slabé stránky mesta
Mesto Trnava pripravuje strategický Plán udržateľnej mobility (PUM) a v súčasnosti je možnosť pripomienkovať do 15. augusta jeho analytickú časť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %