Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
27.08.2018 05:40

Vrcholom Dní sv. Huberta budú majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov


Ilustračná snímka, zdroj: https://allevents.in/svätý anton/


Areál svätoantonského kaštieľa privíta počas nasledujúceho víkendu (1. a 2. septembra) návštevníkov 28. ročníka Dní svätého Huberta. Vrcholom tohtoročných celoslovenských poľovníckych slávností budú 20. ME vo vábení jeleňov s medzinárodnou účasťou. Zúčastnia sa na nich vábiči z 13 štátov.


Múzejníci pripravili pre návštevníkov bohatý dvojdňový program. Čaká na nich množstvo súťaží, ako napríklad súťaž o najdlhšiu a najkrajšiu bradu, poľovnícky nôž i najkrajšie upravený poľovnícky klobúk. V parku bude obľúbené hádzanie flinty do žita, ukážky streľby z replík historických poľovníckych zbraní, ale aj možnosť zastrieľať si lukom či kušou.       

Jana Slaná z oddelenia marketingu Múzea vo Svätom Antone priblížila, že súčasťou slávností bude aj Hubertovská kvapka krvi, na ktorej tento rok organizátori očakávajú v poradí 300. darcu.       

V tohtoročnom programe je aj hudobno-slovné pásmo Lesu, lovu a Petrov zdar. V sýpke svätoantonského kaštieľa bude pripravená výstava Úspešní slovenskí jeleniari a do života budú uvedené dve publikácie  Okamih cechu Hubertovho a Zborník múzea vo Svätom Antone.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2016
Na leteckých dňoch predstavia v rámci statických ukážok 85 lietadiel
Okolo 85 lietadiel v rámci statických ukážok a ďalšie desiatky strojov vo vzduchu - to všetko uvidia návštevníci tohtoročných Medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2016. Uskutočnia sa 27. a 28. augusta na Leteckej základni Sliač.
viac
29.08.2016
Poľovníci budú opäť oslavovať Dni sv. Huberta
Už po 26. raz sa v areáli svätoantonského kaštieľa uskutočnia celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta. Konať sa budú v prvý septembrový víkend (3. a 4. 9.)
viac
13.06.2018
Na Detské dni sv. Huberta sa chystá viac ako 1600 školákov
Už budúci týždeň si príde viac ako 1600 prihlásených detí do areálu svätoantonského kaštieľa užiť záver školského roka hravou formou. V dňoch 20. a 21. júna totiž múzejníci pre najmenších návštevníkov pripravili kultúrno-vzdelávacie podujatie Detské dni sv. Huberta.
viac
31.08.2022
Kaštieľ ožije po troch rokoch slávnosťami sv. Huberta
V areáli kaštieľa vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica sa 3. a 4. septembra budú opäť po trojročnej prestávke konať celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni sv. Huberta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %