Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.01.2016 12:00

Vo Vysokej nad Kysucou monitorujú svoje vozidlá pomocou GPS zariadení


Navigácia pomáha mestu získať prehľad o pohybe vozidiel v jeho vlastníctve. (Foto: Pixabay.com)


Obec Vysoká nad Kysucou v snahe zjednodušiť evidenciu a zefektívniť prevádzku motorových vozidiel pristúpila k inštalácii GPS zariadení do motorových vozidiel, ktoré sú v jej vlastníctve.


stupom tohto systému je presná elektronická kniha jázd, obsahujúca všetky sledované dáta a hodnoty vrátane trás, prejdenej vzdialenosti a, samozrejme, spotreby. Všetky získané údaje sa online ukladajú do prevádzkového systému, ktorého súčasťou je aj grafické znázornenie prejdenej trasy či meno vodiča, ktorý jazdu absolvoval. Systém po skúšobnej a testovacej časti spustili do ostrej prevádzky 8. decembra 2015.

Nadstavbovou, resp. verejnou časťou tohto projektu je online výstup o aktuálnom pohybe motorových vozidiel vo vlastníctve obce, ktorých lokalizovanie a aktuálny pohyb možno sledovať v aplikácii umiestnenej na webovej stránke obce Vysoká nad Kysucou. Výpovednú hodnotu projektu umocňuje aj skutočnosť, že na online systém evidencie vozidiel prešli aj externí dodávatelia služieb, ktorí pre Vysokú nad Kysucou robia zimnú údržbu miestnych komunikácií.

Výstupom pre samotných obyvateľov je teda aj to, že po jednoduchom „kliku“ na webovej stránke obce získajú okamžitú informáciu, kde sa v zime momentálne nachádza traktor, ktorý zabezpečuje zimnú údržbu ich prístupovej miestnej komunikácie alebo automobil, ktorý im prostredníctvom obcou zabezpečovanej sociálnej služby vezie stravu.

Autor: (ocú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2024
Z drevených ohrádok odviezlo OLO vyše 43-tis. vianočných stromčekov
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala počas tejto sezóny zo špeciálnych ohrádok viac ako 43.000 stromčekov v celkovej váhe 240 ton.
viac
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
21.03.2024
Slovenská pošta vydáva známku k 800. výročiu benediktínskeho opátstva v Skalke
Slovenská pošta vydáva známku "800. výročie založenia benediktínskeho opátstva v Skalke pri Trenčíne." Na poštovej známke je zobrazená Veľká Skalka nad Váhom s ruinami zaniknutého stredovekého kláštora.
viac
21.03.2024
Európskym stromom roka je poľský buk, dub z Malaciek skončil štrnásty
Tohtoročný titul Európsky strom roka mieri do Poľska. V súťaži výnimočných stromov v Európe ho získal buk z regiónu Niemcza. Na druhom mieste skončil buk z Bayeux v Normandii vo Francúzsku a čestné tretie miesto patrí tisícročnému olivovníku z Lurasu v talianskej Sardínii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %