Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.09.2017 02:58

Vo vrakunskom Pentagone už stojí dočasná policajná stanica


Snímka zdroj: (hmb).


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v utorok (5. 9.) odovzdal mestskej polícii do užívania dočasnú policajnú stanicu na Stavbárskej ulici v blízkosti objektu zvanom Pentagon.


Ide o mobilné zariadenie v hodnote 20 000 eur vybavené základným nábytkom, plynovým varičom, ohrievačom, klimatizáciou, vodou a sociálnym zariadením.

„Na poriadok a bezpečnosť ľudí v okolí Pentagonu budú od dnešného dňa dozerať mestskí policajti priamo na mieste. Policajná stanica v tejto lokalite má svoje opodstatnenie a verím, že prinesie svoje výsledky,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nepretržitý výkon služby v okolí Pentagonu bude zabezpečený dvojčlennými hliadkami a doplnkovými hliadkami so psami. „Začiatkom augusta sme rokovali aj s riaditeľom OR PZ v Bratislave II o navýšení počtu hodín pre hliadky štátnej polície v okolí Pentagonu. Už aj v súčasnosti tu funguje spolupráca so štátnou políciou, ktorá tu má za mesiac 10 služieb po 6 hodín,“ povedal náčelník mestskej polície Ivan Lechner.

Starosta mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc zabezpečil v lokalite posilnenie kamerového systému a zriadenie 24 – hodinovej ochrany verejného priestoru prostredníctvom SBS služby. V priebehu septembra budú v blízkosti obytného domu Pentagon inštalované polopodzemné kontajnery, ktoré napomôžu väčšej čistote a poriadku.

Posilnená prítomnosť mestských a štátnych policajtov v lokalite Pentagon už dnes prináša výsledky v podobe častejšieho riešenia zistených porušení zákona respektíve VZN, väčšieho pocitu bezpečia a spokojnosti obyvateľov danej lokality či väčšej flexibilnosti policajtov riešiť porušenia zákona priamo na mieste. Zvýšená prítomnosť policajtov pôsobí aj preventívne. Štatistiky policajného zboru ukazujú, že za prvých osem mesiacov v roku 2017 klesol počet trestných činov o 28 % v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2016.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2017
Hlavné mesto začalo s opravami komunikácií vo Vrakuni
Hlavné mesto pokračuje v opravách ciest a zlepšovaní kvality života obyvateľov v Bratislave.
viac
20.10.2017
Pri Pentagone vo Vrakuni vybudovali polopodzemné kontajnery
Už druhé stanovište polopodzemných kontajnerov v Bratislave vybudovali v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa na Stavbárskej ulici, pri problémovom obytnom dome Pentagon.
viac
20.04.2021
Mesto predstavilo balík zlepšení pre Vrakuňu a P. Biskupice
Mesto Bratislava prichádza s komplexným balíkom zlepšení v kontexte bezpečnosti pre mestskú časť Vrakuňa, vrátane okolia Pentagonu, ale aj Podunajské Biskupice.
viac
20.09.2022
V objekte Pentagonu začala fungovať nová stanica mestskej polície
Na Stavbárskej ulici v Bratislave, v objekte Pentagonu, začala fungovať nová stanica mestskej polície. Dohliadať bude nielen na poriadok a bezpečnosť v okolí, ale v prípade potreby bude k dispozícii obyvateľom Vrakune i Podunajských Biskupíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %